lv
BprDtYCiSrxmvQY87LCl1i5NCYMdXId5hUdLRnuV
697513

Māris Zanders: Gads, kurā mēs kļuvām dusmīgāki

Māris Zanders: Gads, kurā mēs kļuvām dusmīgāki
"Cīņā starp diviem pasaules uzskatiem nav iespējama neitralitāte un kompromisi." Varētu šķist, ka šis izteikums ir citāts no kāda pašmāju komentāra kontekstā ar, piemēram, Krievijas TV kanālu bloķēšanu Latvijas teritorijā. Patiesībā citāta autors ir PSKP ģenerālsekretārs Leonīds Brežņevs, uzrunājot boļševiku XXV kongresu 1977. gadā. [1] Šī amizantā (varbūt kādu mulsinošā, aizskarošā utt.) līdzība retorikā, manuprāt, norāda uz kādu mūsu sabiedrības iezīmi, 2022. gadam noslēdzoties. Proti, mēs esam kļuvuši kategoriskāki un sliecamies pasauli vairāk vērtēt modelī "vai nu – vai nu".
Lielā iespēja? Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs izsaukts uz NHL vienību Canucks

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs saņēmis izsaukumu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Vankūveras "Canucks", pirmdien pavēstīja komanda.

Šilovu, kurš NHL vēl nav debitējis, izsaukt likuši ārkārtas apstākļi.

Latvijas vārtsargs šosezon Amerikas hokej...

Autobusu vadītāju trūkuma dēļ "Cata" otrdien atcēlusi vairākus reisus

Autobusu vadītāju trūkuma dēļ pasažieru pārvadātājs AS "Cata" otrdien, 20.decembrī, maršrutā Rīga-Vangaži un Rīga-Sigulda atcēlis kopumā astoņus reisus, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.

Tostarp kompānija atcēlusi reisu Vangaži-G...

Zemans kā savu pēcteci vēlētos redzēt korupcijā un krāpšanā apsūdzēto Babišu

Čehijas prezidents Milošs Zemans paziņojis, ka viņš kā savu pēcteci labprāt redzētu korupcijā un krāpšanā apsūdzēto bijušo premjerministru Andreju Babišu.

Pirmdien laikrakstā "Pravo" publicētajā intervijā Zemans izteicies, ka janvārī gaidāmajās vēlēšanā...



Komentāri