lv
9CEIaYVZckadB2YWT7EOHm84YBEnrNtq0YGzqIGd
696265

Zemans kā savu pēcteci vēlētos redzēt korupcijā un krāpšanā apsūdzēto Babišu

Zemans kā savu pēcteci vēlētos redzēt korupcijā un krāpšanā apsūdzēto Babišu

Čehijas prezidents Milošs Zemans paziņojis, ka viņš kā savu pēcteci labprāt redzētu korupcijā un krāpšanā apsūdzēto bijušo premjerministru Andreju Babišu.

Pirmdien laikrakstā "Pravo" publicētajā intervijā Zemans izteicies, ka janvārī gaidāmajās vēlēšanās viņš balsošot par Babišu.

68 gadus vecais populistiskās partijas "Neapmierināto pilsoņu akcija" (ANO) dibinātājs ir vienīgais no kandidātiem, kam ir politiskā pieredze, un politiķa amats ir tāda pati profesija, kā jebkura cita, norādījis pašreizējais Prāgas pils saimnieks.

Babiš atradās premjera amatā no 2017. līdz 2021.gadam, taču tagad viņš ir apsūdzēts par divu miljonu eiro izkrāpšanu no ES, un pēc vairākus gadus ilgas izmeklēšanas septembrī viņam bija jāstājas tiesas priekšā. Prokuratūra pieprasījusi bijušajam valdības vadītājam piespriest nosacītu cietumsodu un sodanaudu.

Čehijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta paredzēta 13. un 14.janvārī, taču Zemans, kurš valsts galvas amatā jau aizvadījis divus termiņus, tajās vairs nav tiesīgs startēt.

Saskaņā ar neseno aptauju, kura veikta pēc televīzijas kanāla "CNN Prima News" pasūtījuma, par Babišu pirmajā vēlēšanu kārtā grasās balsot 30,1% čehu.

Viņam ar 26,5% atbalstu seko bijusī universitātes rektore un ekonomikas profesore Danuše Nerudova, bet trešajā vietā atrodas bijušais NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels, kam priekšroku dotu 23% vēlētāju.

Gadu mijā salūti Zemgales pilsētās nav plānoti

Jelgavā gadu mijā pašvaldība salūtu neorganizēs, bet pēc divu gadu pārtraukuma jelgavniekiem atkal būs iespēja maģisko gadumijas mirkli sagaidīt kopā, infomēja Jelgavas pilsētas pašvaldībā. Sestdien, 31.decembrī, no plkst.23 brīvdabas koncertzālē "Mīta...

Ministru kabineta un Kultūras ministrijas Atzinības rakstus saņēmušas 11 personības

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) pirmdien godināja izcilas kultūras personības - Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstus un Kultūras ministrijas (KM) atzinības rakstus par mūža ieguldījumu vai nozīmīgu devumu saņēma 11 ilggadēji nozares darbinie...

Lietuvas kultūras ministrs šokā! Kāpēc operas solists Benedikts uzstāsies Minskā

Lietuvas kultūras ministrs Simons Kairis kritizējis operas solista Vaida Vīšņauska, kas starptautiski pazīstams kā Kristians Benedikts, lēmumu nedēļas nogalē uzstāties Minskā.

"Esmu šokēts. Tāda izvēle, manuprāt, nav saskaņā ar veselo saprātu. Jautājums...



Komentāri