lv
wLZLPzPuKyLmZ6cELEXpkfKJ3y1vkw6MacpfeQe7
696262

Lietuvas kultūras ministrs šokā! Kāpēc operas solists Benedikts uzstāsies Minskā

Lietuvas kultūras ministrs šokā! Kāpēc operas solists Benedikts uzstāsies Minskā

Lietuvas kultūras ministrs Simons Kairis kritizējis operas solista Vaida Vīšņauska, kas starptautiski pazīstams kā Kristians Benedikts, lēmumu nedēļas nogalē uzstāties Minskā.

"Esmu šokēts. Tāda izvēle, manuprāt, nav saskaņā ar veselo saprātu. Jautājums ir par to, kas notiek cilvēka galvā, lai viņš to izvēlētos," pirmdien ziņu aģentūrai BNS ministrs komentēja operas tenora uzstāšanos Minskā, kur viņš izpildījis Otello āriju no Džuzepes Verdi operas "Otello". Operas koncerts notika Minskas Lielajā teātrī.

Kairis atzina, ka nav pat spējis iedomāties, ka tik pazīstams cilvēks pašreizējos apstākļos varētu doties uzstāties Minskā.

Kā klāstīja kultūras ministrs, likumi neaizliedz braukt uz Baltkrieviju, tomēr tas ir morāli nepieņemams lēmums, jo Aleksandra Lukašenko režīms atbalsta un veicina Krievijas karu Ukrainā.

Lietuvas kultūras ministrs atgādināja, ka arī gandrīz desmit mēnešus pēc Krievijas visaptverošā iebrukuma Ukrainā sākuma joprojām ir uzņēmumi, kuri aiziet no Krievijas tirgus, "jo tas ir mūsu sirdsapziņas un morāles jautājums". Viņš pieļāva, ka tāds brauciens var negatīvi ietekmēt solista karjeru Lietuvā.

Kairis informēja, ka Vīšņauskam pašlaik nav līgumu ar Lietuvas kultūras institūcijām.

Pats operas solists komentārus nav sniedzis.

51 gadu vecais tenors ir uzstājies pasaules labākajos opernamos, Otello lomu nodziedot vairāk nekā 120 reižu.

ASV Kongresa komiteja iesaka izvirzīt kriminālapsūdzības Trampam
ASV Kongresa komiteja, kas izmeklē pagājušā gada uzbrukumu ASV Kapitolijam, pirmdien ieteica izvirzīt kriminālapsūdzības bijušajam prezidentam Donaldam Trampam.
Sievietei izkrāpj 2000 eiro, izliekoties par maģijas rituālu veicējām (+VIDEO)

Valsts policija (VP) meklē divas sievietes, kuras, izliekoties par maģijas rituālu veicējām, kādai iedzīvotājai izkrāpušas 2000 eiro, informēja VP.

Krāpnieces kādu vecāku sievieti bija 5.novembrī uzrunājušas Uzvaras ielā, solot palīdzēt atrisināt veselī...

Tiesai no jauna jāvērtē strīds starp airBaltic un Baltic Taxi

Augstākās tiesas Senāta Civillietu departaments pirmdien atcēla Rīgas apgabaltiesas 2019.gada 25.novembra spriedumu AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") prasībā pret SIA "Baltic Taxi" par preču zīmju reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu, aģent...



Komentāri