lv
tB1EPAfMHVRX8g37ioij2IfYjoOMF9wqTJHxOhRe
691704

Ģeniālākās idejas dzimst pirms miega. Saruna ar mākslinieci Frančesku Kirki

Ģeniālākās idejas dzimst pirms miega. Saruna ar mākslinieci Frančesku Kirki
"Mana tapšana, man šķiet, vēl turpinās. Es tikai pamazām saprotu, ko es gribu, un arvien vairāk nerēķinos ar to, ko no manis gaida, bet arvien vairāk daru tiešām to, ko es gribu" saka māksliniece Frančeska Kirke – Latvijas postmodernisma un laikmetīgās glezniecības smagsvars. Neilgi pirms Ziemassvētkiem galerijā "Māksla OX" atklāta viņas jaunākā personālizstāde "Skaistuma dekonstrukcija", tā ir veltījums Valsts Ermitāžas (Sanktpēterburga, Krievija) kolekcijā esošai Leonardo da Vinči gleznai "Madonna Litta", kas gluži kā ķīlniece vardarbīgas valsts muzejā šajā laikā, velkot paralēles ne tikai ar mātes un bērna tēmu, bet arī notikumiem Ukrainā.
Rīkos pasākumu "Vērtībās balstīta starptautiskā kārtība"

Viesnīcā "AC Hotel by Mariott", Dzirnavu ielā 33, Rīgā, šodien no plkst.12 līdz 17 notiks Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) rīkotais "Rīgas Drošības foruma 2022" noslēguma pasākums "Vērtībās balstīta starptautiskā kārtība", aģentūru LETA informēja L...

Rīgas osta: kravu plūsmas vairs nebūs tādas, kādas tās bija pirms kara

Šis gads ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā ir parādījis, ka, visticamāk, kravu plūsmas nekad, vai vismaz pārskatāmā nākotnē, vairs nebūs tādas, kādas tās bija pirms kara, aģentūrai LETA norādīja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Viņš pauda, k...

Asociācija: trešdaļai Latvijas restorānu šī varētu būt pēdējā ziema

Līdz ar energoresursu cenu kāpumu un darba spēka trūkumu, trešdaļai Latvijas restorānu šī varētu būt pēdējā ziema, aģentūrai LETA atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa uzsvēra, ka patlaban situācij...



Komentāri