lv
nuMWkTFT2ATnwCe1Q8XfhZxKaLtjDyDObhVAJ8yj
691156

Asociācija: trešdaļai Latvijas restorānu šī varētu būt pēdējā ziema

Asociācija: trešdaļai Latvijas restorānu šī varētu būt pēdējā ziema

Līdz ar energoresursu cenu kāpumu un darba spēka trūkumu, trešdaļai Latvijas restorānu šī varētu būt pēdējā ziema, aģentūrai LETA atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa uzsvēra, ka patlaban situācija sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu nozarē ir sarežģīta. "Nepaguva atgūties no pandēmijas, kad nāca nākamā krīze - energoresursu cenu ārkārtējais pieaugums," sacīja Graikste.

LVRA izpilddirektore norādīja, ka pašlaik liela daļa uzņēmēju domā, kā pakārtot tā darbu jaunajiem apstākļiem - vai strādāt, un, ja jā, cik dienas nedēļā.

Graikste uzsvēra, ka, ņemot vērā sarežģītos apstākļus, tagad, vairāk nekā jebkad, valdībai būtu jādomā par samazinātā pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu ēdināšanas uzņēmumiem.

"Ja netiks ņemti vērā nozares priekšlikumi, tirgu var nākties atstāt lielam skaitam restorānu un kafejnīcu," prognozēja Graikste.

LVRA apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. Asociācija ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

Strauji sarukusi Latvijas apdrošināšanas kompāniju peļņa

Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 17,874 miljonu eiro apmērā, kas ir par 28,2% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

Tostarp Latvijas riska ...

Kopš 2005.gada lauksaimniecības zemju cenas pieaugušas 20 reižu

Kopš 2005.gada lauksaimniecības zemju cenas pieaugušas 20 reižu, bet kopš 2020.gada cena kāpusi par 40%, aģentūrai LETA pavēstīja nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka lauksaimniecībā izmantojamo zemju un meža īpašumu tir...

Twitter lietotāji nobalso par Maska atbrīvošanu no vadītāja amata

Sociālā tīkla platformas "Twitter" lietotāji pirmdien nobalsojuši par īpašnieka Īlona Maska atlaišanu no vadītāja amata.

Masks iepriekš "Twitter" izsludināja aptauju par to, vai viņam palikt "Twitter" vadītāja amatā, un solīja respektēt aptaujas iznākum...



Komentāri