lv
PlAKSiAhQyAlXkG2rqagduO1pUSAvznzylE7Cqhh
677113

Deputātiem palīdzēs Valsts Padome?

Deputātiem palīdzēs Valsts Padome?

Egils Levits no savas idejas neatkāpjas.

Rīgas Juridiskā augstskolā notikušajā konferencē "Latvijas ilgtspēja un Valsts padome" eksperti apsprieda neatkarīgas, konsultatīvas Valsts padomes izveidošanu, kas sniegtu viedokli par ilgtspējas jautājumiem. “Valsts ilgtspējas nodrošināšana ir process, kas ir pāri esošs politiskajam, vēlēšanu ciklam, jo politiķi par nākamajām vēlēšanām nedomā tikai ļoti īsu periodu. Līdz ar to izsvērts padoms no ārpus politikas esoša, neatkarīga un kompetenta avota var būt ļoti noderīgs politisko izvēļu veikšanā. Būtisks priekšnoteikums tam ir savstarpēja vienošanās par to, kā cieņpilni uzturēt dialogu un kā šos padomus, kam nebūs juridiski saistošs raksturs, ņemt vērā likumdošanas procesā. Vienošanās starp politiķiem, ekspertiem un politisko nāciju kopumā, veicinātu iekļaujošu valsts ilgtspēju un tās lielāku noturību, salīdzinot ar situāciju šobrīd. Ideja par neatkarīgas Valsts padomes izveidošanu ir pelnījusi nopietnas turpmākās diskusijas”, - norādīja jauna tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere.

Bet pats Valsts padomes idejas autors – Valsts prezidents savā runā atzīmēja, ka “mēs gribam, lai mūsu valsts pastāv ilgi. Ņemot vērā mūsu ģeopolitisko situāciju un mūsu valsts vēsturi, par to ir jādomā, jāmeklē veidi, kā nodrošināt Satversmes virsprincipu – demokrātiskas, tiesiskas, sociāli atbildīgas un nacionālas valsts – pastāvēšanu".

“Valsts Padome varētu sniegt ārēju, neatkarīgu vērtējumu likumdevējam no ilgtspējas un tiesiskuma skatupunkta par jauniem likumprojektiem un tādiem likumprojektiem, kas skar valsts konstitucionālos pamatus,” precizēja E. Levits.

Sestdien  pieķerti 15 dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī alkohola reibumā pie stūres pieķerti 15 šoferi, noskaidroja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgā pieķerti pieci transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā, Vidzemē un Latgalē - pa trīs, bet Kurzemē un Zemgalē -...

Krievijā virs Belgorodas dzirdami sprādzieni; viens cilvēks zaudējis dzīvību
Krievijā Ukrainas pierobežā debesīs virs Belgorodas pilsētas un rajona svētdienas rītā bija dzirdami sprādzieni, vēsta vietējās amatpersonas un mediji.
Tunisieši pārsvarā boikotējuši parlamenta vēlēšanas

Tunisieši sestdien pamatā boikotējuši parlamenta vēlēšanas, liecina oficiālās aplēses par balsojumu Arābu pavasara dzimšanas valstī, kur pēc prezidenta Kaisa Saīda īstenotās varas sagrābšanas parlamentam vairs nav tikpat kā nekādu pilnvaru.

Līdz vēlēšan...



Komentāri