lv
lf6fuDwkOJ1ZjG8g41COsgTBdVokO7ZdvCBq0zVg
677112

Sestdien pieķerti 15 dzērājšoferi

Sestdien  pieķerti 15 dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī alkohola reibumā pie stūres pieķerti 15 šoferi, noskaidroja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgā pieķerti pieci transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā, Vidzemē un Latgalē - pa trīs, bet Kurzemē un Zemgalē - pa diviem katrā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā aizvadītajā diennaktī ir uzsākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi un desmit kriminālprocesi.

Diviem Rīgā pieķertajiem dzērājšoferiem tiks konfiscētas automašīnas, bet no astoņiem tiks piedzīta pilna vai daļēja transportlīdzekļa vērtība. Pa diviem šādiem gadījumiem bija Rīgā, Zemgalē un Latgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Vidzemē.

Transportlīdzeklis tiek konfiscēts, ja īpašnieks to vadījis stiprā alkohola reibumā - virs 1,5 promilēm -, jebkādā narkotisko vielu reibumā vai atteicies pārbaudīt apreibinošo vielu klātbūtni organismā. Savukārt, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis nepieder pašam dzērājšoferim, tad no viņa piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Kopumā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem vakar noformēti 310 administratīvā pārkāpuma protokoli, tostarp astoņi cilvēki sodīti par agresīvu braukšanu, bet 105 - par atļautā ātruma pārkāpšanu.

Krievijā virs Belgorodas dzirdami sprādzieni; viens cilvēks zaudējis dzīvību
Krievijā Ukrainas pierobežā debesīs virs Belgorodas pilsētas un rajona svētdienas rītā bija dzirdami sprādzieni, vēsta vietējās amatpersonas un mediji.
Tunisieši pārsvarā boikotējuši parlamenta vēlēšanas

Tunisieši sestdien pamatā boikotējuši parlamenta vēlēšanas, liecina oficiālās aplēses par balsojumu Arābu pavasara dzimšanas valstī, kur pēc prezidenta Kaisa Saīda īstenotās varas sagrābšanas parlamentam vairs nav tikpat kā nekādu pilnvaru.

Līdz vēlēšan...

Eidukai 20.vieta Pasaules kausa posmā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Davosā Pasaules kausa distanču slēpošanā ceturtajā posmā ierindojās 20.vietā 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Eiduka sasniedza rezultātu 51 minūte un 6,5 sekundes, no uzvarētā...



Komentāri