lv
bHGTJlVcGsOr8wQVpMYmLLhRqLqZZt1eD8yY4N2R
676526

Tunisieši pārsvarā boikotējuši parlamenta vēlēšanas

Tunisieši pārsvarā boikotējuši parlamenta vēlēšanas

Tunisieši sestdien pamatā boikotējuši parlamenta vēlēšanas, liecina oficiālās aplēses par balsojumu Arābu pavasara dzimšanas valstī, kur pēc prezidenta Kaisa Saīda īstenotās varas sagrābšanas parlamentam vairs nav tikpat kā nekādu pilnvaru.

Līdz vēlēšanu iecirkņu slēgšanai plkst.18 bija nobalsojuši 8,8% vēlētāju, pavēstīja vēlēšanu komisijas prezidents Faruks Buaskers.

Tik maza vēlētāju aktivitāte Tunisijā nav bijusi nevienās vēlēšanās kopš Arābu pavasara protestiem.

Opozīcijas organizācijas vēlēšanas boikotēja, skaidrojot, ka vēlēšanas ir daļa no apvērsuma pret demokrātiju, kas radās no 2011.gada protestu kustības.

Nacionālā glābšanas fronte - lielākā opozīcijas alianse - zemo vēlētāju aktivitāti raksturoja kā seismisku un aicināja prezidentu pulcēt visus politiskos spēkus uz konsultācijām.

Saīds pirms teju pusotra gada apturēja parlamenta darbību, operācijā pret likumdevēju sapulci iesaistot armiju.

Referendumā jūlijā tika apstiprināta Saīda piedāvātā konstitūcija, kas prezidentam nodrošina nekontrolētu varu, kā arī paredz faktiski bezpilnvaru parlamenta izveidi.

Eidukai 20.vieta Pasaules kausa posmā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Davosā Pasaules kausa distanču slēpošanā ceturtajā posmā ierindojās 20.vietā 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Eiduka sasniedza rezultātu 51 minūte un 6,5 sekundes, no uzvarētā...

Uzņēmējai par izvairīšanos no nodokļu nomaksas atstāj spēkā brīvības atņemšanu

Apelācijas instances tiesa atstājusi spēkā pirmās instances spriedumu, ar kuru uzņēmējai par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriesta reāla brīvības atņemšana, informēja prokuratūra.

Šovasar Kurzemes rajona tiesā tika pasludināts saīsinātais spriedu...

Kurš atbildēs par dzīvojamo māju?

Sagatavots un iesniegts publiskai apspriešanai jauns Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums.

Šobrīd vēl spēkā esošais Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums attiecas uz visu dzīvojamo māju pārvaldīšanu. Tādējādi no likuma darbības jomas izriet, ...



Komentāri