lv
5sO14PGfVVDoYtzQF40sg6cgg3VRoWWEVHPzO6Tf
540429

Pārtikas nozarē trūkst aptuveni 3500 darbinieku

Pārtikas nozarē trūkst aptuveni 3500 darbinieku

Pārtikas nozarē Latvijā trūkst kopumā aptuveni 3500 darbinieku, sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Viņa norādīja, ka pārtikas nozares uzņēmumi jau ilgstoši saskaras ar būtisku darbaspēka trūkumu.

Pēc Šures teiktā, pārtikas nozarē trūkst vairāk nekā 10% no nepieciešamā darbinieku skaita, kas kavē nozares veiksmīgu attīstību. Trūkst vārītāju, ražošanas līniju operatoru, konditoru, maizes cepēju, atslēdznieku, saiņošanas operatoru un citu darbinieku.

Federācijas vadītāja norādīja, ka darbinieku iztrūkuma dēļ netiek pilnībā izmantotas uzņēmumu jaudas, pieaug pašizmaksa, pazeminās konkurētspēja un kavējas investīciju piesaiste Latvijas uzņēmumiem. Viss kopumā rada zaudējumus Latvijas ekonomikai.

"Nekas neliecina, ka pārtikas ražotājus nākamgad gaidītu viegli laiki. Ir pilnīgi skaidrs, ka nepieciešamība pēc atbalstiem pieaugs, un te būs svarīga loma jaunajai valdībai un Saeimai," sacīja Šure.

Tāpat viņa atzīmēja, ka no jaunās valdības nozare sagaida, ka svarīgākie punkti tik risināti ātrāk, konstruktīvāk, pragmatiskāk, skatoties uz kopējo bildi, nevis individuāli.

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiska organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāvot vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus.

Jelgavā notiek Zemessardzes apmācība

No šodienas līdz svētdienai, 11.decembrim, Jelgavā un Jelgavas novada Salgales pagasta apkārtnē norisināsies Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 52.kaujas atbalsta bataljona zemessargu apmācība, ziņo Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Mācību laikā notiks militā...

Šogad pasaulē samazinājies miljardieru skaits, ziņo Šveices banka

Miljardieru skaits pasaulē šogad samazinājies, ņemot vērā Krievijas Ukrainā sākto karu, monetāro politiku izmaiņas, lejupslīdi akciju tirgos un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos, liecina Šveices bankas UBS apkopotie dati.

Šveices lielākās b...

Ceturtdien Latvijā reģistrēti 456 Covid-19 gadījumi; 1 mirušais

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 456 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par viena ar šo vīrusu inficēta pacienta nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Šajā laikā veikti 186...



Komentāri