lv
9wXjNutBsNSCAk17tGI5Udd7XF87Lud7Qyih7Pvc
540427

Šogad pasaulē samazinājies miljardieru skaits, ziņo Šveices banka

Šogad pasaulē samazinājies miljardieru skaits, ziņo Šveices banka

Miljardieru skaits pasaulē šogad samazinājies, ņemot vērā Krievijas Ukrainā sākto karu, monetāro politiku izmaiņas, lejupslīdi akciju tirgos un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos, liecina Šveices bankas UBS apkopotie dati.

Šveices lielākās bankas informācija liecina, ka 2022.gada martā pasaulē bija 2668 dolāru miljardieri, kas ir par 87 mazāk nekā pirms gada.

Šo miljardieru kopējā bagātība veido 12,7 triljonus dolāru, salīdzinot ar 13,1 triljonu dolāru pērn.

"Taču kopējās bagātības apjoms un miljardieru skaits kopš marta, visticamāk, ir samazinājies vēl vairāk, ņemot vērā aktīvu cenu kritumu," skaidro UBS.

Banka norāda, ka šogad bijuši 273 jauni miljardieri, bet 360 miljardieri no šī saraksta izkrituši.

Visvairāk miljardieru reģistrēti finanšu un investīciju nozarē (392) un tehnoloģiju sektorā (348).

Tikmēr vislielākais miljardieru skaits fiksēts Āzijas un Klusā okeāna reģionā - 1084, lai arī salīdzinājumā ar pagājušo gadu tas sarucis par 59 bagātniekiem.

Miljardieru skaits ASV šogad pieaudzis no 724 līdz 735, Rietumeiropā tas sarucis no 474 līdz 467, bet Austrumeiropā - no 154 līdz 127.

Ceturtdien Latvijā reģistrēti 456 Covid-19 gadījumi; 1 mirušais

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 456 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par viena ar šo vīrusu inficēta pacienta nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Šajā laikā veikti 186...

Avoti: Ukraina triecienus Krievijā veikusi ar modificētiem padomju laika lidrobotiem
Ukraina triecienus diviem Krievijas armijas lidlaukiem vairāku simtu kilometru attālumā no savām robežām veica ar pašu spēkiem modificētiem padomju laika lidrobotiem, šādi signalizējot, ka Kijiva, kas lielā mērā paļaujas uz Rietumu ieročiem, attīstījus...
Padomi, kā Ziemassvētku eglīti saglabāt svaigu pēc iespējas ilgāk
Tuvojas ziemas gaidītākie svētki, kas nozīmē, ka pamazām spožās virtenes mājokļos papildina arī no meža atnestā vai iegādātā eglīte. Kā panākt, lai svētku rota būtu skaista un priecētu ne tikai svētku gaidīšanas laikā, bet arī pašos svētkos? Padomos da...


Komentāri