lv
1zQxIkIdruoXFzJn9JLHsYAuZ7BBQCWoAHrb9CXB
540428

Jelgavā notiek Zemessardzes apmācība

Jelgavā notiek Zemessardzes apmācība

No šodienas līdz svētdienai, 11.decembrim, Jelgavā un Jelgavas novada Salgales pagasta apkārtnē norisināsies Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 52.kaujas atbalsta bataljona zemessargu apmācība, ziņo Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Mācību laikā notiks militārā autotransporta īslaicīga pārvietošanās un tiks izmantota mācību munīcija, kas rada troksni, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību.

Zemessardzes 52.kaujas atbalsta bataljona apmācībā zemessargi apgūs un uzlabos teorētiskās zināšanas un praktiskās lauka kaujas iemaņas, lai nepieciešamības gadījumā būtu gatavi efektīvi izmantot savas individuālas militārās prasmes valsts aizsardzības uzdevumu izpildē.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Pašvaldība norāda, ka Zemessardze ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju.

Šogad pasaulē samazinājies miljardieru skaits, ziņo Šveices banka

Miljardieru skaits pasaulē šogad samazinājies, ņemot vērā Krievijas Ukrainā sākto karu, monetāro politiku izmaiņas, lejupslīdi akciju tirgos un Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos, liecina Šveices bankas UBS apkopotie dati.

Šveices lielākās b...

Ceturtdien Latvijā reģistrēti 456 Covid-19 gadījumi; 1 mirušais

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 456 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par viena ar šo vīrusu inficēta pacienta nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Šajā laikā veikti 186...

Avoti: Ukraina triecienus Krievijā veikusi ar modificētiem padomju laika lidrobotiem
Ukraina triecienus diviem Krievijas armijas lidlaukiem vairāku simtu kilometru attālumā no savām robežām veica ar pašu spēkiem modificētiem padomju laika lidrobotiem, šādi signalizējot, ka Kijiva, kas lielā mērā paļaujas uz Rietumu ieročiem, attīstījus...


Komentāri