lv
2t3dhvRHACiCPnv88Yqw4t4I38UTs2fXLCD7xLbG
524571

Kā pēc lieliem izdevumiem atgūt finansiālo stabilitāti?

Kā pēc lieliem izdevumiem atgūt finansiālo stabilitāti?

Dzīve ir pārsteigumu pilna. Un pat tad, ja tēriņi tiek rūpīgi plānoti, ir skaidrs, ka visu paredzēt nav iespējams. Tādēļ laiku pa laikam var rasties situācijas, kad būs jāiztērē vairāk naudas nekā plānots. Dažkārt tas ir nepārdomātas rīcības rezultāts, citkārt - dzīves nepieciešamība, tomēr jebkurā gadījumā tas var radīt būtisku iztrūkumu personīgajā budžetā. Kā rīkoties, lai atgūtu finansiālo stabilitāti pēc iespējas ātrāk? Par to vairāk turpinājumā!

Situācijas novērtēšana

Vispirms jāizvērtē esošā situācija - cik liels ir iztrūkums, kas radies lielo tēriņu dēļ? Reālās situācijas novērtēšana palīdzēs saprast, kā rīkoties tālāk.

Plāna sastādīšana

Nākamais solis ir pārskatīt savus naudas tērēšanas paradumus, lai saprastu, kādā veidā ir iespējams ietaupīt. Tēriņu kategorijas, kur var ietaupīt, ir izklaide un pārtika. Arī lielākus pirkumus, kas nav steidzami, varat atlikt uz laiku, kad finansiālā situācija atkal būs nostabilizējusies.

Ietaupīto naudu varēsiet novirzīt budžeta iztrūkuma samazināšanai.

Atcerieties - plānam ir jābūt reālam. To sastādot, jārēķinās ar ikdienas tēriņiem, no kuriem atteikties nav iespējams. Tāpat jāparedz arī negaidītas situācijas, kuru dēļ plānā var nākties ieviest korekcijas. Zinot, kāds ir budžeta iztrūkums, kā arī to, kādu summu varat atlikt katru mēnesi, lai šo situāciju novērstu, būs viegli aprēķināt, cik ilgā laikā atgūsiet stabilitāti.

Šo stratēģiju vērts pielietot arī tad, ja šķiet, ka ietaupīt iespējams salīdzinoši mazu summu - ilgtermiņā tas tik un tā atmaksāsies. Piemēram, ja varat atteikties no ikdienas kafijas tases ārpus mājas, tad mēneša laikā tie būs pāris desmiti eiro, savukārt ilgākā periodā ietaupītā summa būs jau vērā ņemama.

Finanšu pakalpojumu izmantošana

Šajā laikā rūpīgi jāizvērtē, kādus finanšu pakalpojumus izmantot. Ja jau ir kādas kredītsaistības, to atmaksai jābūt kā prioritātei.

Aizdevums var noderēt tad, ja esošos izdevumus nav iespējams segt no saviem personīgajiem līdzekļiem, bet risinājums vajadzīgs ātri. Jāņem vērā, ka pieejams arī kredīts bez darba vietas, jo aizdevēji, vērtējot kredītņēmēja maksātspēju, ņem vērā ne tikai darba alga, bet arī citus regulāru un pierādāmu ienākumu veidus. Taču vienmēr izvērtējiet savu maksātspēju pirms aizņemties!

Apmaksāta publikācija

Šlesers deklarējis, ka uzkrājumus 120 000 eiro vērtībā tur skaidrā naudā

Jaunajā Saeimas sasaukumā ievēlētais deputāts Ainārs Šlesers (LPV) deklarējis 120 000 eiro uzkrājumus skaidrā naudā, liecina Valsts ieņēmumu dienestam politiķa iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Stājoties 14.Saeimas deputāta amatā, Šlesers norād...

Valsts apvērsuma plānošanas lietā Vācijā būs jaunas kratīšanas un aizturēšanas

Lietā par valsts apvērsuma plānošanu Vācijā tuvākajās dienās gaidāmas jaunas kratīšanas un aizturēšanas, paziņojušas amatpersonas.

Jau ziņots, ka Vācijas policija trešdien visā valstī veica kratīšanas un aizturēja 25 galēji labējas teroristu grupas loc...

Kā izvēlēties mēbeles nelielam dzīvoklim?

Kā pārdomāti iekārtot nelielu mājokli, kur katrs kvadrātmetrs ir vērtīgs? Te ir svarīga gan pareiza mēbeļu izvēle, gan efektīva iekārtojuma plānošana. Raksta turpinājumā daži ieteikumi, kas noderēs, ja ir jāiekārto mazs dzīvoklis.

Iekārtojuma plāns

Lai...



Komentāri