lv
JUr4X6X41FsTZRHfMpAyGvzQPcPi0liVC7ODCmaF
524567

Valsts apvērsuma plānošanas lietā Vācijā būs jaunas kratīšanas un aizturēšanas

Valsts apvērsuma plānošanas lietā Vācijā būs jaunas kratīšanas un aizturēšanas

Lietā par valsts apvērsuma plānošanu Vācijā tuvākajās dienās gaidāmas jaunas kratīšanas un aizturēšanas, paziņojušas amatpersonas.

Jau ziņots, ka Vācijas policija trešdien visā valstī veica kratīšanas un aizturēja 25 galēji labējas teroristu grupas locekļus, kuri tiek turēti aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu. Aizturētie plānojuši pēc valsts apvērsuma par jauno valsts līderi iecelt aristokrātu un uzņēmēju princi Heinrihu XIII Reusu, kas arī ir aizturēts.

"Balstoties uz manu pieredzi, parasti seko otrais aizturēšanu vilnis," ceturtdien radiostacijai "Deutschlandfunk" atzinis Tīringenes federālās zemes iekšlietu ministrs Georgs Maiers.

Savukārt Federālās kriminālpolicijas pārvaldes (BKA) prezidents Holgers Minhs raidorganizācijai ARD izteicies, ka aizdomās turamo skaits pieaudzis līdz 54 un var palielināties vēl vairāk.

Viņš atklājis, ka identificēti vēl citi cilvēki, bet pagaidām nav skaidrs, kāda ir viņu saikne ar šo teroristu grupu.

Policija trešdien kratīšanās atrada šaujamieročus, munīciju, aizsargvestes, arbaletus, plānus "tēvzemes aizsardzības komandas" izveidei un pierādījumus par jaunu biedru vervēšanu.

"Mums ir bīstams cilvēku kokteilis, kas seko neracionālai pārliecībai. Dažiem ir daudz naudas, citiem ir ieroči un plāns sākt uzbrukumus un paplašināt savas struktūras," norādījis Minhs.

Savukārt Maiers izteicies, ka eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD), kas pārstāvēta Tīringenes parlamentā, kļuvusi par saskarsmes punktu labājiem ekstrēmistiem un izplata fantāzijas par valdības gāšanu.

"Cilvēki ir nobijušies, un AfD to izmanto un piedāvā vienkāršus risinājums," piebildis Maiers.

AfD trešdien nosodīja grupējuma apvērsuma plānus un pauda pārliecību, ka varasiestādes spēs ātri noskaidrot situāciju.

Kā izvēlēties mēbeles nelielam dzīvoklim?

Kā pārdomāti iekārtot nelielu mājokli, kur katrs kvadrātmetrs ir vērtīgs? Te ir svarīga gan pareiza mēbeļu izvēle, gan efektīva iekārtojuma plānošana. Raksta turpinājumā daži ieteikumi, kas noderēs, ja ir jāiekārto mazs dzīvoklis.

Iekārtojuma plāns

Lai...

ANO: Krievi kara pirmajās dienās Ukrainā noslepkavojuši simtiem civiliedzīvotāju

Krievijas karaspēks kara pirmajās dienās Ukrainā noslepkavojis vismaz 441 civiliedzīvotāju, trešdien paziņojis ANO augstākā cilvēktiesību komisāra birojs (OHCHR).

Taču patiesais upuru skaits Kijivas, Čerņihivas un Sumu apgabalos, visticamāk, ir daudz li...

Prokremliskie neonacisti Rusič vāc izlūkdatus par militāriem objektiem (+VIDEO)

Agresorvalsts Krievijas režīmu atbalstošais neonacistu kaujinieku grupējums “Izlūkošanas un diversiiju trieciengrupa (DŠRG) “Rusič””, kas šobrīd karo Krievijas militārajā agresijā pret Ukrainu, sociālās saziņas vietnē “Telegram” izplatījis paziņojumu, ...



Komentāri