lv
VAwmFV3ErDi6yJuF2DmRXUWFKZ4TCZYaNNryyH9A
523956

Austrija izmantos veto, lai Šengenas zonā neiekļautu Rumāniju un Bulgāriju

Austrija izmantos veto, lai Šengenas zonā neiekļautu Rumāniju un Bulgāriju

Austrija izmantos savas veto tiesības, lai nepieļautu Rumānijas un Bulgārijas iekļaušanu Šengenas brīvās pārvietošanās zonā, paziņojusi Austrijas Eiropas Savienības (ES) lietu ministre Karolīne Edštadlere.

ES dalībvalstu iekšlietu ministri ceturtdien balsos par Šengenas zonas paplašināšanu, iekļaujot tajā Bulgāriju, Horvātiju un Rumāniju.

Eiropas Komisija (EK) ir atzinusi šīs valstis par gatavām pievienoties brīvās pārvietošanās zonai, kurā ietilpst 22 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kā arī Islande, Lihtenšteina, Norvēģija un Šveice.

"Mēs nevaram balsot par labu Šengenas zonas paplašināšanai, jo tas ietver arī jautājumu par Eiropas pilsoņu drošību," otrdien paziņoja Edštadlere, paužot viedokli, ka Šengenas zona nedarbojas tā, kā tai vajadzētu darboties.

Gaidāms, ka Horvātija tiks uzņemta Šengenas zonā, bet Bulgārijas un Rumānijas situācijas ir sarežģītākas.

Pašreiz pret Bulgārijas iekļaušanu Šengenas zonā iebilst Austrija un Nīderlande, bet pret Rumānijas pievienošanos iestājas tikai Austrija, jo Zviedrija un Nīderlande, kas arī bija noskaņotas pret, nesen mainīja nostāju.

Horvātiem naudas sods par fanu ksenofobisku uzvedību. Kas notika? (+VIDEO)

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) trešdien Horvātijas Futbola federācija (HNS) piešķīra naudas sodu par fanu apvainojumiem, kas skāra Kanādas izlases vārtsargu Milanu Borjanu.

Otrajā apakšgrupas spēlē horvāti ar 4:1 uzvarēja Kanādu, tač...

Liene Cipule vēl 5 gadus vadīs Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienestu

Pagarināts Lienes Cipules pilnvaru termiņš Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) direktores amatā, apstiprināja Veselības ministrijā (VM).

Cipule amatā stājās 2018.gada 8.janvārī, un nākamā gada janvāra sākumā beigsies viņas piecu gadu pi...

Liepājas centrā kaijas nikni uzbrūk cilvēkiem un izrauj no rokām ēdamo

Vēlme Liepājā, Rožu laukuma apkaimē nobaudīt maltīti vai kādu našķi var beigties bēdīgi - ne viens vien tur piedzīvojis sudrabkaiju uzbrukumu, stāsta pilsētnieki.

Iepretim autostāvvietai, starp viesnīcu “Līva” un Liepājas Latviešu biedrības namu, no sud...



Komentāri