lv
UAgfj7nDh8eWjGbOUViA1xZ8KFqglNLoxbl2wQ9y
523946

Liepājas centrā kaijas nikni uzbrūk cilvēkiem un izrauj no rokām ēdamo

Liepājas centrā kaijas nikni uzbrūk cilvēkiem un izrauj no rokām ēdamo

Vēlme Liepājā, Rožu laukuma apkaimē nobaudīt maltīti vai kādu našķi var beigties bēdīgi - ne viens vien tur piedzīvojis sudrabkaiju uzbrukumu, stāsta pilsētnieki.

Iepretim autostāvvietai, starp viesnīcu “Līva” un Liepājas Latviešu biedrības namu, no sudrabkaijas uzbrukuma cietis divus gadus vecs bērns, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

“Vakarpusē gājām gar autostāvvietu, kad pēkšņi dēls sāka raudāt – viņam no mugurpuses bija pielidojusi kaija un mēģināja no rokas izraut kanēļbulciņu, ieknābjot bērnam pirkstā. Pirksts bija pušu un asiņoja, bērns arī ļoti nobijās, ilgi nevarēju viņu nomierināt.

Bulciņu putnam neizdevās pagrābt, tā nokrita zemē. Biju tik dusmīga, ka neļāvu kaijai to apēst – paķēru saldo maizīti un izmetu gružkastē,” pastāsta Ligita.

Putnu pētnieks spriež, ka kaijas šo vietu nolūkojušas, jo tur tām iepriekš bijis brīvi pieejams ēdiens. Taču tagad acīmredzot barības Rožu laukuma apkārtnē kļuvis mazāk, tāpēc putni to sagādā paši, izraujot maltīti cilvēkiem no rokām.

Kāda liepājniece pagājušonedēļ līdzīgu uzbrukumu piedzīvojusi pie pilsētas lielās egles - pēkšņi sajutusi stipru sitienu pa muguru, tad no viņas rokām zibenīgi tika izrauts hotdogs.

Cita liepājniece novērojusi, ka pie Liepājas Universitātes gājēju pārejas kaijas ne reizi vien uzbrukušas cilvēkiem, kuri ievēlējušies maltīti nobaudīt pilsētas centrā.

Kāds vīrietis dabūjis pamatīgu belzienu mugurā, un sviestmaize aizlidojusi tālēs zilajās. Tieši tāpat atgadījies māmiņai ar bērnu ratiņiem. Par laimi, bērns gan ratos gulējis, un tam pāri bijis nolaists jumtiņš, kas viņu pasargāja.

Saeimas deputāta Kristapa Krištopana parādsaistības sasniedz 0,9 miljonus eiro

Kādreizējā premjera, pašreizējā Saeimas deputāta Viļa Krištopana (LPV) dēla, parlamentārieša Kristapa Krištopana (LPV) parādsaistības sasniegušas teju 0,9 miljonus eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Stājoties dep...

Savickis: ar mani viss ir kārtībā
"Juris Savickis ir dzīvs un vesels, un brauc uz "Latvijas Gāzes" padomes sēdi, kuru pats arī vadīšu," Savickis sacīja telefona sarunā ar portālu "Delfi".
Noklausies! Dārta Stepanova piedāvā Ziemassvētku dziesmu vientuļniekiem
Līdz ar Ziemassvētku gaidīšanas laika iestāšanos decembrī jaunu, melanholisku dziesmu "Mans namiņš" klausītāju vērtējumam piedāvā dziedātāja Dārta Stepanova.


Komentāri