lv
i8kzMRnKTaR5KcGIjUGsMygFLsVddlq0XYP1amIr
443982

EDSO priekšsēdētājs apšauba organizācijas nākotni...

EDSO priekšsēdētājs apšauba organizācijas nākotni...

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) priekšsēdētājs Zbigņevs Rau piektdien konferencē Polijā apšaubījis EDSO nākotni, ņemot vērā nesaprašanos starp Krieviju un pārējām dalībvalstīm.

EDSO tika dibināta 1975.gadā - Aukstā kara kulminācijā -, lai sekmētu attiecības starp Rietumu un Austrumu blokiem. Pašlaik organizācijā ir 57 dalībvalstis, tai skaitā NATO valstis un Maskavas sabiedrotie.

Organizācija ir nonākusi strupceļā saistībā ar Krievijas sākto karu pret Ukrainu un vairs nespēj normāli funkcionēt.

"Šis ir bijis visgrūtākais gads organizācijas vēsturē," žurnālistiem ikgadējā EDSO ministru konferencē atzina Rau.

"Mums jāmeklē risinājums, kas ļaus organizācijai turpināt darbu," norādīja Rau.

Problēma slēpjas apstāklī, ka visi organizācijas lēmumu jāpieņem vienprātīgi, un Krievija bloķē EDSO darbu.

Maskava ir nobloķējusi EDSO pastāvīgās misijas atjaunošanu Ukrainā, kā arī liegusi pagarināt misiju, kas izmeklē konfliktus starp valdību un prokrieviskajām bandām Austrumukrainā kopš 2014.gada.

"Mūsu organizācija ir balstīta uz vienprātību. Mēs esam atraduši (..) veidus, kā organizācijai turpināt darbu, bet instrumentiem ir tikai pagaidu raksturs. Un tas noved mūs punktā, kas neatkarīgi no tā, vai mēs to gribam vai nē, noved pie diskusijas par organizācijas nākotni," sacīja Rau.

Vienprātības trūkuma dēļ šogad EDSO konferencē, kas norisinās Lodzā, ar visu valstu atbalstu nav izdevies pieņemt nevienu rezolūciju, norādīja Rau.

Olgas Kambalas meita uz skolu ies ar savām divām - kājām

Populārā STV raidījuma “Slavenības. Bez filtra” varoņu Kambalu pāra ikdienā pēc Čuhņas skandāla iestājies relatīvs miera periods. Kaspars ir satraucies par jaunākās meitas Džuliannas mācībām un mudina pusaudzi kļūt patstāvīgai un daudz nopietnāk izturē...

Levits nesteigsies pieņemt lēmumu. Būt vai nebūt?..

Valsts prezidentam Egilam Levitam lēmuma pieņemšanai par Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtajiem grozījumiem Valsts pārvaldes iekārtas un Ministru kabineta iekārtas likumā izsludināšanu ir desmit dienas, un līdz ar lēmumu Latvijas pirmā persona arī paudī...

Ugunsgrēks piecstāvu mājās Rīgā lokalizēts; 6 cietušie

Ugunsgrēks, kas piektdienas vakarā izcēlās piecstāvu dzīvojamā mājā Daugavpils ielā, Rīgā, šobrīd ir lokalizēts, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

VUGD plkst.18.06 saņēma izsaukumu uz Daugavpils ielu Rīgā. Notikuma v...



Komentāri