lv
ABaOHgb33jtVpRCo7qIi1UqeWnyYGnp2jqSD8qnC
4271050

Mākslīgā intelekta centra izveidei plānots piesaistīt 500 miljonus eiro

Mākslīgā intelekta centra izveidei plānots piesaistīt 500 miljonus eiro

Latvijas mākslīgā intelekta centra (LMIC) projekta īstenošanai valsts varētu dibināt biedrību ar noteiktu valsts iestāžu funkciju deleģējumu, un piesaistīt 500 miljonus eiro piecu gadu laikā, informē Ekonomikas ministrija.

LMIC vīzija paredz piesaistīt pasaules līmeņa uzņēmumus un universitātes, lai veidotu Latviju kā konkurētspējīgāko valsti Eiropas Savienībā mākslīgā intelekta pielietojumu attīstībai.

Plānots, ka pirmajos piecos gados LMIC varētu piesaistīt 500 miljonu eiro investīcijas projektos, kuri taps LMIC. Pēc EM aplēsēm, sadarbībā ar pasaules mēroga uzņēmumiem šajā laika periodā varētu īstenot piecus starptautiskus projektus, katru gadu ieviest divus līdz trīs mākslīgajā intelektā balstītus risinājumus valsts pārvaldē un palielināt inovāciju līmeni valstī.

Mākslīgā intelekta izmantošana publisko funkciju īstenošanai arī palīdzēs samazināt nodarbināto skaitu valsts pārvaldē, informē EM.

EM redzējums paredz, ka LMIC uzdevumos ietilps mākslīgā intelekta ekosistēmas koordinēšana, valsts atbalsta administrēšana mākslīgā intelekta jomā, mākslīgā intelekta drošības un uzticamības spēju un procesu izveide, infrastruktūras nodrošināšana jaunu produktu izstrādei, mākslīgā intelekta risinājumu pilotēšana un ieviešana valsts pārvaldē, kā arī starptautiski sadarbības projekti mākslīgā intelekta jomā.

Lai LMIC projekts virzītos tālāk, ir jāveic vairāki soļi - jāapstiprina LMIC koncepcija Ministru kabinetā, jāsagatavo tiesisks ietvars, jāstrādā ar iesaistītajām pusēm, lai atrisinātu konceptuālus jautājumus, piemēram, par datu apmaiņu, drošības mehānismiem, informē EM pārstāvji.

Zemgus Girgensons ar «Lightning» zaudē «Maple Leafs» NHL mačā (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ar Tampabejas "Lightning" komandu piedzīvoja zaudējumu.

"Lightning" izbraukumā ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:4, 1:0) zaudēja Toronto "Maple Leafs" vienībai.

Sešas minūtes pirms ...

Varakļānu novadā sākās būvniecība (+VIDEO)

Līdz 2009. gadam pilsēta ietilpa Madonas rajonā.

Varakļānu novadā uz vietējā autoceļa Tiltagals-Mežastrodi-Varakļāni (V869) (7,67. km) sāk pārbūvēt tiltu pār Teicijas upi. Darbus plānots pabeigt 2025.gada pavasarī.

Satiksmi būvdarbu laikā organizē pa l...

Krāpnieki no Latvijas uzņēmumiem izkrāpj arvien lielākas summas (+VIDEO)

Lai mazinātu šo risku, organizācijām jāievieš iekšējās procedūras, kuras nosaka specifisku kārtību.

Lai gan finanšu krāpšanas upuri visbiežāk ir privātpersonas, tikpat liels risks kļūt par krāpnieku mērķi ir arī uzņēmumiem. Turklāt no uzņēmumiem izkrāpt...



Komentāri