lv
vF3Q0p2a3PtBArnyzbsmBAt4f4stjie4FmyD85g8
4259880

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku Harisai

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku Harisai

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Aptuveni puse aptaujāto Latvijā (46%) un Igaunijā (53%), kā arī lielākā daļa (70%) Lietuvā dod priekšroku Harisai kā ASV prezidenta amata kandidātei. Gan Latvijā, gan Igaunijā aptuveni trešā daļa aptaujāto nav snieguši konkrētu atbildi par sev tīkamāko ASV prezidenta amata kandidātu.

Savukārt aptuveni piektā daļa Latvijas (21%) un Igaunijas (19%) iedzīvotāju, kā arī 14% Lietuvas iedzīvotāju ASV prezidenta amatā dod priekšroku Donaldam Trampam.

Prezidenta kandidāta izvēlē būtiska ietekme ir tautībai. Kamēr Latvijā 65% latviešu dod priekšroku Harisai un tikai 10% - Trampam, šāda tendence nav novērojama citu tautību aptaujāto vidū.

Cittautiešu vidū lielākais īpatsvars (45%) ir tie, kuri nav snieguši konkrētu atbildi par to, kuram prezidenta amata kandidātam dod priekšroku.

Spēcīgāks atbalsts Harisai Lietuvā varētu būt skaidrojams ar zemāku citu tautību iedzīvotāju īpatsvaru kopējā populācijā, salīdzinot ar Latviju un Igauniju, secināts aptaujā.

Aptauju pētījumu kompānija "Kantar" veica laikā no 19.septembra līdz 26.septembrim, ar interneta starpniecību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā aptaujājot kopumā 3160 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

«Mogo/RSU» hokejisti pamatlaika pēdējā minūtē izrauj uzvaru IIHF Kontinentālā kausa izcīņas 2. kārtas spēlē
 Latvijas čempione "Mogo"/"Rīgas Stradiņa Universitāte" ("Mogo"/RSU) sestdien Rumānijā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas turnīra otrajā mačā tika pie uzvaras.
Kāpēc slavena Helēna Heinrihsone pērtiķus attēloja asiņainos toņos (+VIDEO)

Kustība un mīmika šajos darbos it kā nepārprotami norāda uz tēlu fizisko piederību.

Latvijas Nacionālajā rakstniecības un mūzikas muzejā (LNRMM), kādreizējās galerijas un kafejnīcas "M6" telpās, atklāta ievērojamās latviešu mākslinieces Helēnas Heinrihs...

airBaltic pieprasītākie galamērķi - Brisele, Amsterdama un Madeira

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pieprasītākie galamērķi no Rīgas novembrī būs Brisele, Amsterdama un Madeira, informēja "airBaltic" pārstāvji, balstoties uz biļešu pārdošanas un ceļošanas paradumu datiem.

Starp iecienītākajiem "airBaltic"...



Komentāri