lv
cXY5PaZwTqzFHFHx8QFZACvzo0eNEEzKARtdq3aY
4221332

Piedāvā atcelt 15 eiro pieprasīšanu par maksāšanas paziņojumu

Piedāvā atcelt 15 eiro pieprasīšanu par maksāšanas paziņojumu

Ar iesniegtiem grozījumiem paredzēts atcelt prasību dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu.

Saeimas frakcijas "APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" (AS) deputāti sagatavojuši un iesnieguši grozījumus likumā "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību". Ar tiem paredzēts atcelt prasību dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu.

AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars:

"15 eiro acīmredzami ir nesamērīga cena par rēķina sagatavošanu un lieks slogs daudziem dzīvokļu īpašniekiem. Jāatzīst, ka šāds Saeimas lēmums ir bijis kļūdains. Tas godīgi jāatzīst un kļūda jālabo. "

"Prasība dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu Latvijas sabiedrībā ir izraisījusi sašutumu, tostarp norādīts, ka šāda norma par maksājuma apmēru nav pienācīgi izvērtēta, kā arī šādus paziņojumus var nosūtīt digitāli, tādējādi būtiski ieekonomējot personu finanšu līdzekļus", - teikts Apvienotā saraksta paziņojumā.

Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Se...

Latvijā prognozē krasta līnijas atkāpšanos par 47-72 metriem

Globālās sasilšanas dēļ kāpjot ūdens līmenim jūrā, līdz 2100.gadam Latvijā atkarībā no klimata pārmaiņu scenārija prognozēta krasta līnijas atkāpšanās vidēji par 47 līdz 72 metriem, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra ziņojumā "L...

Latvijā uzbūvēs vismaz 2116 zemas īres cenas mājokļus

Nodomu protokolu par Finanšu ministrijas un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) virzīto dzīvokļu privātās un publiskās partnerības (PPP) programmu "Īres mājokļi Latvijas speciālistiem" trešdien parakstījušas 13 pašvaldības, kopumā apņemoties uzbūvēt ...



Komentāri