lv
kvWawKgkPVcY6vhTQD96h4vUPecxZWC6bmysuMh6
4221331

Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Ārvalstu uzņēmumi interesējas par iespēju licencēt kriptoaktīvu uzņēmumus

Pulcējot vairāk nekā 100 uzņēmumu pārstāvjus no dažādām pasaules valstīm, noslēdzies Latvijas Bankas organizētais vebinārs kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzējiem, kuri izvērtē iespēju Latvijā saņemt MiCA licenci dalībai Eiropas Savienības kopējā tirgū.

Seminārā kopā piedalījās 128 dalībnieki, galvenokārt blokķēdes, finanšu tehnoloģiju un WEB 3.0. nozares uzņēmumu pārstāvji. Interesi par iespējām saņemt MiCA licenci Latvijā izrādījuši uzņēmumi no Francijas, Turcijas, Lielbritānijas un citām Eiropas valstīm.

Seminārā tika akcentēta Latvijas proaktīvā pieeja Eiropas Savienības kriptoaktīvu (MiCA) regulējuma ieviešanai, kas stāsies spēkā 2025.gadā. Latvijas Bankas eksperti sniedza ieskatu pirmslicencēšanas konsultāciju procesā, piedāvājot uzņēmumiem vadlīnijas, kā nodrošināt atbilstību regulatīvajām prasībām un nodrošināt veiksmīgu kriptoaktīvu licenču pieteikumu izskatīšanu.

"Ar šo vebināru Latvijas Banka uzsver, ka atbilstība normatīvajiem aktiem ir sasniedzama, taču tam ir nepieciešama sagatavošanās, pārredzamība un apņemšanās. Atbalstot potenciālos tirgus dalībniekus, Latvijas Banka piedāvā griezties Inovāciju centrā, kur potenciālie kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzēji var saņemt konsultācijas un norādījumus par regulējumu un licencēšanas procesu. Lai iegūtu vairāk informācijas, iesakām apmeklēt vietni fintechlatvia.eu," komentē Marine Krasovska, Latvijas Bankas Finanšu tehnoloģiju uzraudzības pārvaldes vadītāja.

"Plaši apmeklētais vebinārs apliecina, ka mūsu darbs, popularizējot Latviju kā WEB 3.0. nozarei draudzīgu galamērķi, nes augļus. Mūsu dalība konferencēs Dubaijā, Singapūrā un citos svarīgos tirgos ir piesaistījusi acīmredzamu interesi no visas pasaules, un paldies Latvijas Bankai par proaktīvo pieeju uzņēmumu konsultēšanas procesā," teic Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas (LBAA) izpilddirektors Reinis Znotiņš. "Šobrīd mēs strādājam pie jaunas iniciatīvas - ļaut apmaksāt uzņēmuma pamatkapitālu, izmantojot kriptovalūtas. Tas padarīs Latviju vēl pievilcīgāku ārvalstu kapitālam un nostiprinās mūsu valsti kā nozīmīgu blokķēdes un kripto inovāciju centru."

Latvijā prognozē krasta līnijas atkāpšanos par 47-72 metriem

Globālās sasilšanas dēļ kāpjot ūdens līmenim jūrā, līdz 2100.gadam Latvijā atkarībā no klimata pārmaiņu scenārija prognozēta krasta līnijas atkāpšanās vidēji par 47 līdz 72 metriem, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra ziņojumā "L...

Latvijā uzbūvēs vismaz 2116 zemas īres cenas mājokļus

Nodomu protokolu par Finanšu ministrijas un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) virzīto dzīvokļu privātās un publiskās partnerības (PPP) programmu "Īres mājokļi Latvijas speciālistiem" trešdien parakstījušas 13 pašvaldības, kopumā apņemoties uzbūvēt ...

“Tet” tālāko likteni klāj migla

Slepenas sarunas ilgst jau četras nedēļas, taču skaidrības vēl nav.

Vēl septembra sākumā Latvijas varas iestādes ministriju augstāko amatpersonu personā sāka slepenas sarunas ar Zviedrijas koncerna “Telia” vadību par divu telekomunikāciju gigantu - LMT ...



Komentāri