lv
BGxS9jKs5dPgQxVUP3YGBxjjxCa76SRubGBoDlIh
411772

Iedomājies Putina dusmas!!! EK rosina konfiscēt iesaldētos Krievijas līdzekļus

Iedomājies Putina dusmas!!! EK rosina konfiscēt iesaldētos Krievijas līdzekļus

Eiropas Komisija (EK) trešdien ierosinājusi konfiscēt krievu aktīvus, kas iesaldēti, reaģējot uz Maskavas atkārtoto iebrukumu Ukrainā, lai tādējādi kompensētu Kijivai Krievijas nodarītos zaudējumus.

Eiropas Savienības (ES), ASV un citu rietumvalstu amatpersonas jau mēnešiem diskutē par juridiskajām iespējām konfiscēt iesaldētos Krievijas valsts un privātpersonu aktīvus.

Problēmas rada apstāklis, ka vairumā ES dalībvalstu iesaldēto aktīvu konfiskācija iespējama vienīgi notiesājoša sprieduma gadījumā krimināllietā. Daudzu "melnajā sarakstā" iekļauto Krievijas pilsoņu aktīvus konfiscēt vai pat iesaldēt ir grūti, jo tie reģistrēti kā ģimenes locekļu vai piesegpersonu īpašumi.

"Mēs esam bloķējuši 300 miljardus eiro Krievijas Centrālās bankas rezervēs un esam iesaldējuši 19 miljardus eiro krievu oligarhu naudas," teikts EK prezidentes Urzulas fon der Leienas paziņojumā.

Viņa norādīja, ka īstermiņā ES un tās partneri varētu pārņemt šo līdzekļu uzraudzību un tos investēt. Peļņu varētu novirzīt Ukrainai tai nodarīto zaudējumu konfiscēšanai.

"Mēs izstrādāsim starptautisku līgumu ar mūsu partneriem, lai tas būtu iespējams, un kopā mēs varam atrast juridiskus risinājumus, lai to panāktu," piebilda EK fon der Leiena.

37 gadu vecumā mīklaini mirusi krievu aktrise. Viņu atrod dēls

Maskavā atrasta mirusi "Mis Kazahstāna 2000" un Maskavas Mēness teātra aktrise Natālija Stešenko (Semago).

Krievijas mediji ziņo, ka 37 gadus vecās sievietes līķi dzīvoklī atradis viņas 9 gadus vecais dēls, kas steigšus lūdzis kaimiņiem izsaukt ātro pal...

Beļģijā sāk atlasīt zvērinātos prāvā par Briseles 2016.gada teroraktiem

Beļģijā trešdien sākusies zvērināto atlase vērienīgajai prāvai par Briseles 2016.gada teroraktiem, kuros tika nogalināti 32 cilvēki.

Tiesas priekšā būs jāstājas desmit vīriešiem.

Beļģijā lielākā tiesas prāva trešdien sākās ar zvērināto atlasi no aptuven...

Leiena runā par 100 tūkstošiem ukraiņu kritušo un ievainoto; Ģenerālštābs neapstiprina
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, runājot par nepieciešamību saukt Krieviju pie atbildības par pastrādātajiem kara noziegumiem un postījumiem, Ukrainas zaudējumus karā novērtējusi uz 100 tūkstošiem kritušo un ievainoto.


Komentāri