lv
JCA42c4rVyC5UnyifwSwfx3blwwOIaYErNuiBSNH
411770

Beļģijā sāk atlasīt zvērinātos prāvā par Briseles 2016.gada teroraktiem

Beļģijā sāk atlasīt zvērinātos prāvā par Briseles 2016.gada teroraktiem

Beļģijā trešdien sākusies zvērināto atlase vērienīgajai prāvai par Briseles 2016.gada teroraktiem, kuros tika nogalināti 32 cilvēki.

Tiesas priekšā būs jāstājas desmit vīriešiem.

Beļģijā lielākā tiesas prāva trešdien sākās ar zvērināto atlasi no aptuveni 700 cilvēkiem.

Prezidējošā tiesnese šodien arī nozīmēja tulkus un lūdza apsūdzētos identificēt sevi un apstiprināt savus advokātus.

Apsūdzētajiem izvirzītas dažādas apsūdzības, sākot no slepkavības un slepkavības mēģinājuma un beidzot ar piedalīšanos teroristu grupējuma aktivitātēs.

2016.gada 22.martā divi spridzināji pašnāvnieki uzspridzinājās Briseles starptautiskajā lidostā, bet trešais - ļaužu pilnā metro stacijā.

Bandu, kas sarīkoja uzbrukumus Beļģijā, izmeklētāji sasaistījuši ar Parīzes 2015.gada novembra teroraktiem, kuros tika nogalināti 130 cilvēki.

Atbildību par Parīzes un Briseles teroraktiem uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

Zviedrijas pilsonis Osama Krajems tiesā atteicās atbildēt uz jautājumiem, bet astoņi pārējie klātesošie apsūdzētie sniedza prasīto informāciju. Viens apsūdzētais, kas, domājams, nogalināts Sīrijā, tiek tiesāts aizmuguriski.

Saskaņā ar Beļģijas tiesas procedūru apsūdzētie nav paziņojuši, vai viņi ir nevainīgi vai vainīgi.

Seši no apsūdzētajiem jūnijā Francijā tika notiesāti saistībā ar Parīzes teroraktiem.

Atšķirībā no Francijas tiesas, kur spriedumu pieņēma tiesneši, Beļģijā lēmumu pieņems zvērinātie. Tiks izraudzīti 12 zvērinātie un 24 aizvietotāji, kuriem būs jāpiedalās tiesas prāvā, kas, domājams, ilgs līdz jūnija beigām.

Tiesa uz zvērināto atlasi uzaicināja 1000 beļģus, no kuriem 300 panāca, ka viņu kandidatūras tiek atmestas. Pārējiem 700 šodien bija jāierodas tiesā, pretējā gadījumā viņiem draudētu līdz 8000 eiro liela sodanauda.

Leiena runā par 100 tūkstošiem ukraiņu kritušo un ievainoto; Ģenerālštābs neapstiprina
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, runājot par nepieciešamību saukt Krieviju pie atbildības par pastrādātajiem kara noziegumiem un postījumiem, Ukrainas zaudējumus karā novērtējusi uz 100 tūkstošiem kritušo un ievainoto.
'Nelīst citu guļamistabā' – deputāti ignorē TM aicinājumu aizsargāt visas ģimenes
Pēc Tieslietu ministrijas (TM) aicinājuma nodot izvērtēšanai vairāk nekā 23 000 cilvēku parakstīto iniciatīvu "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību", Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums to lēma ignorēt.
Bērna kavējumu ēdinātājam Rīgas skolās varēs pieteikt līdz septiņiem rītā
Rīgā bērna neierašanos izglītības iestādes ēdinātājam turpmāk varēs pieteikt vēlāk. To paredz Rīgas domes trešdien, 30. novembrī, atbalstītais lēmuma projekts, informēja pašvaldībā.


Komentāri