lv
kiD87uP486ZtKLqV0ZSbapzuMyTryM8smveDaz2S
4103658

Apspriedīs kreditēšanas attīstības tendences

Apspriedīs kreditēšanas attīstības tendences

Ceturtdien, 5. septembrī, notiks Finanšu sektora attīstības padomes (FSAP) sēde.

Sēde plānots apspriest noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas (NILLTPF) novēršanas stratēģijas prasību praktisku piemērošanu, ar mērķi novērst pārmērīgu izvairīšanos no riska uzņemšanās ieviešanas gaitā.

Tāpat sēdes laikā tiks pārrunātas Moneyval ekspertu komitejas novērtējuma aktualitātes un izskatīts informatīvais ziņojums par kreditēšanas attīstības tendencēm un kreditēšanu kavējošajiem faktoriem Latvijā, nosakot priekšlikumus turpmākai rīcībai ietverto pasākumu ieviešanas gaitā.

FSAP, kuru vada Ministru prezidente, ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir saskaņot un pilnveidot valsts institūciju un privātā sektora sadarbību finanšu sektora ilgtspējīgas attīstības veicināšanā un NILLTPF novēršanā.

Atbilstoši finanšu sektora attīstības padomes nolikumam FSAP locekļi ir Ministru prezidente (padomes priekšsēdētāja), ekonomikas ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs, finanšu ministrs, tieslietu ministrs, ģenerālprokurors, Latvijas Bankas prezidents, Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieks, Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents, Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociācijas valdes priekšsēdētājs, Fintech Latvija asociācijas vadītāja un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents.

Latvijā nezina, ko darīt, ja 2026.gada olimpiskajās spēlēs startēs Krievija

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) šobrīd nav izstrādāts rīcības plāns, kā rīkoties, ja 2026.gada olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā varēs piedalīties Krievijas izlase, un abas organizācijas paļaujas uz to, k...

Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) komunikācija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā ir absolūti "izgāzusies", trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rink...

Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

2024.gada 7.septembrī plkst.18.00 jauniešu koris "Kamēr..." Koncertzālē AVE SOL jauno sezonu ievada ar testa uzstāšanos.

Latvijas "Gada koris" - jauniešu koris "Kamēr…" ja...



Komentāri