lv
DCqwaqy7XgjmWoFmGBn6z5cEovdT4rbFvkH9KekG
4103313

Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) komunikācija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā ir absolūti "izgāzusies", trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Lietas, kuras bija jāskaidro piektdienas pēcpusdienā, tika skaidrotas vakar. Sabiedrībai ir pilnīgi pamatoti jautājumi, tā tomēr ir nodokļu maksātāju nauda, kas tur ir ieguldīta," sacīja Rinkēvičs.

Prezidents norādīja, ka tā ir satiksmes ministra kā par nozari atbildīgā ministra atbildība par šiem lēmumiem ne tikai diskutēt valdībā un tos iesniegt, bet arī tos savlaicīgi, saprotami un pamatoti skaidrot.

Tāpat viņš uzsvēra, ka arī tālāki lēmumi un projekti, kas tiks iesniegti valdībā, būs satiksmes ministra atbildība.

Vienlaikus Rinkēvičs pauda, ka vēlētos, lai saruna par "airBaltic" būtu mazāk emocionāla, bet vairāk pragmatiska, ņemot vērā pozitīvo, ko dod nacionālā aviokompānija - savienojamību ar Eiropas pilsētām, tūrisma un biznesa attīstību.

"Bet tam visam tomēr ir cena, un es gribētu sagaidīt no atbildīgās ministrijas skaidru redzējumu par to, kā mēs tālāk attīstāmies, savlaicīgas atbildes uz pamatotiem jautājumiem," pauda prezidents, vienlaikus atgādinot, ka "airBaltic" valsts kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Tāpat prezidents atklāja, ka viņš nākamnedēļ tiksies ar satiksmes ministru, lai pārrunātu šos jautājumus.

Prezidents pauda, ka ir lietas, par kurām ir jādiskutē, un ir lietas, kuras valdība pagaidām nevar atklāt, vienlaikus atgādinot, ka jautājumā par "airBaltic" pamatkapitāla samazināšanu neatgriezenisks lēmums nav pieņemts.

Savukārt Ministru prezidente atklāja, ka vērtēs Briškena darbu, vadoties arī no tā, kā viņam izdosies tikt galā ar komunikācijas izaicinājumu. "Protams, ka politiķa viens no uzdevumiem ir sabiedrībai saprotamā veidā izskaidrot lēmumus, lai arī cik sarežģīti lēmumi būtu, godīgi arī izstāstot, kas ir problēmas un izaicinājumi," sacīja Siliņa.

Premjeres preses sekretārs Aleksis Zoldners, lūgts precizēt, vai Ministru prezidente grasās vērtēt ministra piemērotību amatam, norādīja, ka Siliņa ar teikto vairāk domājusi darba vērtēšanu konkrētajā jautājumā, nevis Briškena piemērotības ministra amatam vērtēšanu.

Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

2024.gada 7.septembrī plkst.18.00 jauniešu koris "Kamēr..." Koncertzālē AVE SOL jauno sezonu ievada ar testa uzstāšanos.

Latvijas "Gada koris" - jauniešu koris "Kamēr…" ja...

Lietuvas kompānija atlikusi skaidu plātņu rūpnīcas būvniecību Jēkabpilī

Lietuvas kokapstrādes un mēbeļu ražošanas grupa VMG, kas pirms trim gadiem plānoja būvēt 190 miljonus eiro vērtu skaidu plātņu rūpnīcu Jēkabpilī, atlikusi šī projekta īstenošanu uz nenoteiktu laiku, trešdien vēsta Lietuvas biznesa ziņu portāls "Verslo ...

Šī epidēmija ir jāaptur

Veselības ministrija ir izstrādājusi Rīcības plānu liekā svara un aptaukošanās izplatības mazināšanai līdz 2029.gadam.

Latvija ir viena no tām valstīm, kurās pēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (turpmāk - OECD) datiem liekā svara un a...



Komentāri