lv
6WXQjIyHBJkKb8zi8NSLRXedwuKbemIriqVrUFah
4098437

Mārupē aug jauns dzīvojamais rajons (+VIDEO)

Mārupē aug jauns dzīvojamais rajons (+VIDEO)

Būvniecībā pamatā tiek izmantoti Latvijā, Zviedrijā un Šveicē ražoti būvmateriāli.

Augusta nogalē nekustamo īpašumu attīstītāja būvējamajā daudzdzīvokļu māju kvartālā Mārupes klusajā centrā - Gaujas ielā atzīmēti vērienīgā projekta - 3,35 ha plašā kvartāla pirmās kārtas Spāru svētki. Kā zināms, Spāru svētki tiek svinēti laikā, kad mājas būvniecība ir savā augstākajā punktā, t.i., ir pabeigta jumta nesošā konstrukcija, un visi smagākie darbi ir noslēgušies.

Vēl pavisam nesen - jūnija sākumā, piedaloties būvniecībā iesaistītajiem uzņēmējiem un Mārupes pašvaldības pārstāvjiem, projekta dzīvojamās ēkas pamatos tika iebūvēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Taču, pateicoties būvnieku produktivitātei un darba organizācijai, modernām tehnoloģijām un labvēlīgajiem šīs vasaras laikapstākļiem, projekta realizācija notiek ļoti strauji, tādēļ ir noslēdzies ēkas būvniecības pamatkonstrukciju posms - ir uzbūvēts ēkas karkass, uzslietas jumta spāres, pabeigta logu montāža, kā arī ir uzsākti dzīvokļu apdares un teritorijas labiekārtošanas darbi.

Atzīmējot Spāru svētkus, projekta attīstītājs ir pateicīgs būvdarbu veicējam, visiem būvniecībā iesaistītajiem sadarbības partneriem, kuri savu darbu veic ar atbildību, precizitāti un visaugstākajā kvalitātē. Būvniecībā pamatā tiek izmantoti Latvijā, Zviedrijā un Šveicē ražoti būvmateriāli. Būvniecību īsteno komanda, kurai ir ilggadēja pieredze būvniecības objektos Vācijā. Attīstītājs ir gandarīts arī par sadarbību ar Rīgas Tehnisko universitāti, kuras prakšu programmas ietvaros motivēti būvniecības programmas studenti apgūst praktisko pieredzi, kas būs noderīga Latvijas būvniecības un tautsaimniecības izaugsmei.

Projekts ir īpašs ar to, ka tās būs t.s. zemās apbūves 2 vai 3 stāvu ēkas, ar dažādiem arhitektūras dizaina risinājumiem ēku fasādēs, plašu zaļo iekšpagalmu un A klases energoefektivitāti. Dzīvokļi tiks pārdoti ar pilnībā pabeigtu apdari, t.i., pircējiem būs iespēja izvēlēties kādu no pieciem interjera dizaina variantiem.

Plānots, ka jau nākamā gada pavasarī 41 jaunais dzīvoklis tiks nodots ekspluatācijā, un attīstītājs turpinās projekta otrās un trešās kārtas būvniecību.

Kā iepriekš vēstīts, projekta MUUNA īstenošanai kopējās investīcijas ir plānotas 30 miljonu apmērā.

Sāksies vērienīgās mācības «Namejs»

No šodienas līdz 8.oktobrim visā Latvijā notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", kurās piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu, aģentūru LETA informēja ...

Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Ļoti modri un ieinteresēti sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā - gan cilvēcīgi, gan profesionāli, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Georgs Kerlin...

Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Plkst.10.30 sāksies priekšpeldējumi S-7 klasē 100 metru peldēšanā, kur piedalīsies Jurijs Semjonovs, plkst.11.05 šķēpmešanā par medaļu F-55 grupā cīnīsies pasaules un paralimpiskā r...



Komentāri