lv
QRCtCEXBYQmaXJ0ez6EZUPLQSPzKnfQK9QVEix05
4098268

Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Ģenerālis: Ļoti modri sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā

Ļoti modri un ieinteresēti sekojam līdzi karadarbībai Ukrainā - gan cilvēcīgi, gan profesionāli, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Georgs Kerlins.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainā ir novērotas atziņas, kas tiek ieviestas Latvijas plānos. "Karadarbība Ukrainā noteikti ietekmē to, ko mēs darām, un mēs mēģinām no tās mācīties," uzsvēra Kerlins.

Komentējot šodien aizsāktās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", Kerlins stāstīja, ka līdztekus daudzām citām aktivitātēm trenēs arī atsevišķu tautsaimniecības resursu mobilizāciju ar komersantu un citu valsts organizāciju palīdzību.

Tāpat plānota atsevišķu vienību mobilizācija Zemessardzes 3.Latgales brigāde, kur mēģinās mobilizēt divus bataljonus. Viņš aicināja pavēstes saņēmušos iedzīvotājus pārorganizēt savu civilo dzīvi tā, lai viņi varētu piedalīties mācībās.

Nākotnē šāds vingrinājums paredzēts arī citās vienībās, viņš uzsvēra.

Kā vētīts, no šodienas līdz 8.oktobrim visā Latvijā notiks NBS organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2024", kurās piedalīsies aptuveni 11 000 Latvijas un sabiedroto karavīru un zemessargu.

Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Plkst.10.30 sāksies priekšpeldējumi S-7 klasē 100 metru peldēšanā, kur piedalīsies Jurijs Semjonovs, plkst.11.05 šķēpmešanā par medaļu F-55 grupā cīnīsies pasaules un paralimpiskā r...

Vai ar ietaupījumiem ir iespējams kļūt par miljonāru - ziņo eksperte (+VIDEO)

Latvijas investoru mērķi - uzkrāt vecumdienām un "nodarbināt" brīvu naudu.

Apmēram katrs piektais Latvijā iegulda naudu, nenosakot ieguldījumiem nekādu konkrētu mērķi, ziņo Jeļena Novaka, privātpersonu finanšu eksperte,- Tas ir tas pats, kā ceļot bez vi...

Peldvietās saglabājas līdz 21 grādam silts ūdens

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūras piekrastē daudzviet svārstās ap 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jūrā ūdens temperatūra Latvijas piekrastē ir 17..20 grādi.

Lielākajos ezeros ūdens temperatūra...



Komentāri