lv
NDwAkYkcYVat7ce7quqMOUb0Ra9ClYH0e03eA7rU
4075565

Valainis: Mazās bankas varētu neaplikt ar virspeļņas nodokli

Valainis: Mazās bankas varētu neaplikt ar virspeļņas nodokli

Latvijas mazās bankas varētu neaplikt ar plānoto banku virspeļņas nodokli, trešdien "Indexo bankas" atklāšanas pasākumā sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ministrs uzsvēra, ka valdībai nav plāns ar virspeļņas nodokli sodīt bankas, bet primārais mērķis ir veicināt kreditēšanu, lai nauda atgriežas ekonomikā.

Valainis arī norādīja, ka bankām būtu jāsāk aktīvāk kreditēt uzņēmējdarbību, palielinot kredītportfeli par vismaz 8-10% salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Ekonomikas ministrs sacīja, ka mazajām bankām ir pietiekami daudz projektu, kurus kreditēt, un šo banku kredītportfelis aug par aptuveni 8-10% gadā. Tāpēc arī lielajām sistēmiskajām bankām, kuru kredītportfelis aug tikai par 3% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, būtu jāsasparojas aktīvākai kreditēšanai.

"Meklēsim veidu, kā no virspeļņas nodokļa maksāšanas izdalīt ārā mazās bankas, kuras ir pietiekami aktīvas kreditēšanā. Ja mazās bankas izdalīs ārā no šī nodokļa, budžeta ieguvums no tā īpaši nemazināsies," teica Valainis.

Ministrs arī piebilda, ja būs izsniegto kredītu pieaugums, virspeļņas nodoklis nebūs jāmaksā, jo nauda no banku peļņas atgriezīsies ekonomikā.

Krievija grasās aizmuguriski tiesāt latviešu brīvprātīgo Jurašu par karošanu Ukrainas pusē
Krievijas varasiestādes ir izsludinājušas meklēšanā Latvijas pilsoni Juri Jurašu, kuru apsūdz par karošanu Ukrainas pusē. 49 gadus vecais Jurašs pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā pievienojās brīvprātīgo vienībām, kas Ukrainai palīdz atvairīt...
Valdība sabalansē slodzes daļai pedagogu – būs vairāk laika ārpusstundu darbam
No šī gada 1. septembra sabalansēs slodzes profesionālās ievirzes un interešu izglītības skolotājiem, kā arī sporta treneriem, tā otrdien, 27. augustā, lēma valdībā. Ārpusstundu darbam šiem pedagogiem līdz šim paredzēja četras darba stundas, taču turpm...
Auto eksperts:  «Latvijā ļoti skatās uz to, cik liela ir automašīna» (+VIDEO)

Kāpēc tērēt kaudzi naudas par dārgu apvidnieku ar milzīgu akumulatoru, lai braukātu pa Rīgas centru pārdesmit kilometru dienā?

Vārdu "lēts" attiecībā uz automašīnām lieto ne tikai, lai raksturotu tās vērtību naudas izteiksmē. Tie var būt lēti apdares ma...



Komentāri