lv
LII15pOg8mxxpiZBY0Pok97JQU8fNTsXjZd2l5JJ
4072804

Latvijā mežaudzēm konstatēti vētras postījumi 1400 hektāru platībā

Latvijā mežaudzēm konstatēti vētras postījumi 1400 hektāru platībā

Valsts meža dienests (VMD) 28.jūlija un 29.jūlija stipro lietavu un vēja brāzmu ietekmē līdz augusta izskaņai mežaudzēm konstatējis postījumus 1400 hektāru platībā, ar kopējo koksnes apmēru vismaz 165 000 kubikmetru, liecina dienesta publiskotā informācija.

VMD pārstāvji norāda, ka lielākos postījumus nodarījis spēcīgais vējš, bet applūšanas ietekmi uz mežaudžu platībām patlaban vēl nevar novērtēt, tomēr tā, visticamāk, nebūs nozīmīga.

Lielākie vēja postījumi nodarīti Zemgales reģiona mežaudzēs - Olaines, Dobeles, Jelgavas un Rīgas apkārtnēs. Proporcionāli visvairāk bojāti bērzi (50%), seko priedes (30%), kā arī egles (10%) un apses (10%).

No jūlija beigām līdz augusta izskaņai saistībā ar vēja bojājumiem VMD izsniedzis ciršanas apliecinājumus nedaudz vairāk kā 300 sanitārajām cirtēm. Kopējā norādītā cirsmu platība ir 315 hektāri, no kurām 92% atbilst sanitārajām vienlaidus cirtēm.

Dienesta pārstāvji atzīmē, ka visvairāk apliecinājumus sanitārajām cirsmām saņēmušas fiziskas personas un AS "Latvijas valsts meži", kā arī Rīgas reģionā - pašvaldība. Tāpat VMD katru dienu turpina saņemt jaunus iesniegumus.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem.

Pētījums: klientu apkalpošanas kvalitāte farmācijā Latvijā ir augstākā Baltijā

Klientu apkalpošanas kvalitāte farmācijā Latvijā ir augstākā Baltijā, liecina ikgadējais uzņēmuma "Dive Group" klientu servisa novērtēšanas pētījums.

Šogad jūnijā uzņēmums veica farmācijas sektora pētījumu, ar mērķi noskaidrot līderi, kas sniedz augstvē...

Valdes locekļu algas nesamazinās

Šodien kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar sabiedrisko mediju apvienošanu un tās norisi.

"Kultūras ministrijai kā pa...

Ziņos par Saeimas ēkas rekonstrukcijas metu konkursa rezultātiem

VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Latvijas Arhitektu Savienība (LAS) un Latvijas Republikas Saeima 30. augustā paziņos par Saeimas nama atjaunošanas metu konkursa rezultātiem.

Pasākumā Saeimas namā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Saei...



Komentāri