lv
WnZoAcOqthMCyzGym00KmePecCMSZoQHkRDmwV1l
4072495

Ziņos par Saeimas ēkas rekonstrukcijas metu konkursa rezultātiem

Ziņos par Saeimas ēkas rekonstrukcijas metu konkursa rezultātiem

VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Latvijas Arhitektu Savienība (LAS) un Latvijas Republikas Saeima 30. augustā paziņos par Saeimas nama atjaunošanas metu konkursa rezultātiem.

Pasākumā Saeimas namā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns, VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova, Saeimas nama konsultatīvās padomes vadītāja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, metu konkursa žūrijas priekšsēdētājs Jānis Dripe un citi žūrijas pārstāvji.

Saeimas nams ir ne tikai parlamentāriešu darba vieta, bet nozīmīgs valsts kultūras piemineklis, kura vērtības rūpīgi saglabājamas un nododamas nākamajām paaudzēm. Vienlaikus ēka ir kritiskās infrastruktūras objekts. Nams ir tehniski sliktā stāvoklī un daļu tā telpu izmantot atļauts ne ilgāk kā līdz 2027. gada beigām, tādēļ ir nepieciešams veikt kompleksus ēkas pārbūves un restaurācijas darbus. Saeimas nams uz tā atjaunošanas laiku ir nodots VNĪ, kam ir nepieciešamā profesionālā pieredze šāda mēroga būvniecības projektu īstenošanā.

Saeimas nama pārbūves laikā būs jāuzlabo ēkas energoefektivitāte un jāievieš mūsdienīgi vides pieejamības risinājumi, ievērojot universālā dizaina principus, kā arī jāpaplašina publiskā telpa. Vienlaikus Saeimas namā jāsabalansē klasiskās, tradicionālās vērtības ar mūsdienīgiem akcentiem un tehnoloģiskajiem risinājumiem, nodrošinot aktuālajām prasībām atbilstošu darba vidi.

Futbolisti Ikaunieks un Gutkovskis atgriežas valstsvienībā pirms Nāciju līgas sākuma
Vasarā savainojumus ārstējušie Jānis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis atgriezušies Latvijas vīriešu futbola izlasē pirms UEFA Nāciju līgas sākuma, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).
Uzturlīdzekļu apmērs neatbilst dzīves dārdzībai

Arodbiedrība uzskata, ka piedāvātais paaugstinājums tik un tā neatbilst šodienas ģimenes izmaksām.

Tieslietu ministrija (TM) 2024.gada 6.augustā izsludināja grozījumus Ministru kabineta 2019.gada 10.decembra noteikumos Nr. 616 "Noteikumi par uzturlīd...

Pagātnes atmiņas šodienas scenogrāfijās Zanes Priedes personālizstādē
ISSP galerijā līdz 26. septembrim apskatāma Zanes Priedes pirmā personālizstāde "Marmoleum Real 2mm", kurā lielformāta fotogrāfijās deviņdesmito gadu sadzīves priekšmeti un lietas ievietotas šodienas scenogrāfijās. Izstādes nosaukta linoleja paveida vā...


Komentāri