lv
sDTnqp7LDDVrXdpgZQMG7kZTTIdx0coh5UBH1cA4
4072496

Valdes locekļu algas nesamazinās

Valdes locekļu algas nesamazinās

Šodien kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar sabiedrisko mediju apvienošanu un tās norisi.

"Kultūras ministrijai kā par mediju politiku atbildīgajai institūcijai ir svarīgi pārliecināties, ka sabiedrisko mediju apvienošana notiek saskaņā ar sākotnējo koncepciju, kam attiecīgi paredzēti arī konkrēti budžeta līdzekļi. Tieši tāpēc sarunas par apvienošanas procesu notiek regulāri," pēc sarunas ar SEPLP norāda kultūras ministre Agnese Lāce.

Runājot par apvienotā sabiedriskā medija valdes locekļu atalgojuma jautājumu, ministre uzsver, ka SEPLP ir neatkarīga institūcija un valdes locekļu skaits un atalgojums ir noteikts atbilstoši darba likumam, normatīvajiem aktiem, iestādes budžetam, gaidāmajam pārmaiņu procesam un kapitālsabiedrības darbinieku skaitam. "Arī valdes locekļu skaits ir noteikts koncepcijā par sabiedrisko mediju apvienošanu, un koalīcijā šis jautājums tika skatīts jau pirms gada. "Kā apliecināja SEPLP, tad konkursā ir pieteikušies spēcīgi kandidāti, kuri pārstāv gan publisko, gan komercsektoru. Tas rada pārliecību, ka augs sabiedrisko mediju konkurētspēja apstākļos, kad Latvijas informatīvajā telpā pieaug globālo spēlētāju īpatsvars."

Ministre sarunā apliecināja, ka līdz ar mediju apvienošanu sagaida, ka uzlabosies visa apvienotā sabiedriskā medija darbinieku labklājība un sociālā aizsardzība.

Jau ziņots, ka lielu rezonansi izraisījusi informācija, ka Latvijas sabiedrisko plašsaziņas līdzekļu valdes locekļu algas būs “kosmiskas”. Valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.

Ziņos par Saeimas ēkas rekonstrukcijas metu konkursa rezultātiem

VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Latvijas Arhitektu Savienība (LAS) un Latvijas Republikas Saeima 30. augustā paziņos par Saeimas nama atjaunošanas metu konkursa rezultātiem.

Pasākumā Saeimas namā piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Saei...

Futbolisti Ikaunieks un Gutkovskis atgriežas valstsvienībā pirms Nāciju līgas sākuma
Vasarā savainojumus ārstējušie Jānis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis atgriezušies Latvijas vīriešu futbola izlasē pirms UEFA Nāciju līgas sākuma, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).
Uzturlīdzekļu apmērs neatbilst dzīves dārdzībai

Arodbiedrība uzskata, ka piedāvātais paaugstinājums tik un tā neatbilst šodienas ģimenes izmaksām.

Tieslietu ministrija (TM) 2024.gada 6.augustā izsludināja grozījumus Ministru kabineta 2019.gada 10.decembra noteikumos Nr. 616 "Noteikumi par uzturlīd...



Komentāri