lv
38PD5g3XcpWHuaPGulcAXmJ8LguMkizK4kZXinLc
4042313

Robežsardzei piegādās iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai

Robežsardzei piegādās iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai

Pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansējumam, Valsts robežsardzei tiks piegādātas pretdronu sistēmas un iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai.

Robežsardze jau vairākus gadus aktīvi strādā pie pretdronu spēju stiprināšanas un 2023.gadā sāka projektu, kas tostarp tika vērsts uz robežsardzes kontroles un reaģēšanas spēju uz Latvijas ārējās robežas - esošo un potenciālo drošības apdraudējumu un provokāciju ātrai un tūlītējai novēršanai - palielināšanu.

Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta, kas ilgs 19 mēnešus, īstenošanas laikā robežsargi iegūs materiāltehniskos līdzekļus Valsts robežsardzes personāla izmitināšanai jebkuros laika apstākļos un vajadzīgajos fokusa punktos valsts robežas tuvumā, ierīces efektīvai bezpilota gaisa kuģu atklāšanai un izmantošanas pārtraukšanai, kā arī iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai pēc mobilās ierīces radioviļņu starojuma peilēšanas.

Šogad 15 Valsts robežsardzes struktūrvienības tika aprīkotas ar iekārtām, kas ļauj noteikt bezpilota lidaparātu parādīšanos un pārņemt tos savā kontrolē, 1 672 341 eiro vērtībā.

Projekta kopējās izmaksas ir 3 048 293 eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības finansējums - 2 286 219 eiro, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums sastāda 762 074 eiro.

Latvijas valdībai jāmeklē nauda Rail Baltica līdzfinansēšanai

Eiropas Komisijas (EK) atbalstītajam 345,817 miljonu eiro līdzfinansējumam dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvniecības aktivitātēm nepieciešams nodrošināt Latvijas nacionālo līdzfinansējumu 61,032 miljonu eiro jeb 15% apmērā, teikts Satiksmes ministr...

Mājokļu pieejamība Rīgā otrajā ceturksnī nav mainījusies

Mājokļu pieejamība šī gada otrajā ceturksnī uzlabojusies abās kaimiņvalstu galvaspilsētās - Tallinā un Viļņā, taču Rīgā palika teju nemainīga, informē "Swedbank" pārstāvji.

Bankā skaidro, ka tas galvenokārt saistāms ar nelielu pieaugumu vidējā dzīvokļa ...

Izveidota jauna programma Ukrainas civiliedzīvotājiem

Radīt mājas sajūtu un kļūt par daļu no Latvijas sabiedrības!

"Biedrība "Radošās Idejas" 2024.gada jūlijā ir parakstījusi līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta "Vienoti kultūrā!" īstenošanu programmas "Kultūrorientācijas kursi un iekļauša...



Komentāri