lv
ciWoXxB6TC46iknzCwahzXeQapRUM2nZhf4a2iju
4041995

Izveidota jauna programma Ukrainas civiliedzīvotājiem

Izveidota jauna programma Ukrainas civiliedzīvotājiem

Radīt mājas sajūtu un kļūt par daļu no Latvijas sabiedrības!

"Biedrība "Radošās Idejas" 2024.gada jūlijā ir parakstījusi līgumu ar Sabiedrības integrācijas fondu par projekta "Vienoti kultūrā!" īstenošanu programmas "Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem" ietvaros", - ziņo biedrības "Radošās Idejas" sabiedrisko attiecību vadītāja Renāta Petrova.

Projekta vispārējais mērķis ir: nodrošināt kultūrorientācijas kursus un citus iekļaušanās pasākumus Latvijā dzīvojošiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas veicinās sadarbību starp Ukrainas civiliedzīvotājiem un Latvijas sabiedrību.

"Esmu patiesi priecīga, ka Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai ir pieejamas ne tikai latviešu valodas apguves programmas, bet arī kultūrorientācijas programmas, kas ir atslēga Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai mūsu sabiedrībā", saka biedrības "Radošās Idejas" valdes priekšsēdētāja Sanita Putniņa.

Projekta "Vienoti kultūrā!" ietvaros paredzēts īstenot kultūrorientācijas kursus klātienē un tiešsaistē, psihoemocionālā atbalsta kursus Ukrainas civiliedzīvotājiem, lekciju ciklu par biznesa uzsākšanu Latvijā, Latvijas kultūras kodu, latviešu un ukraiņu mentalitātes kopīgo un atšķirīgo.

"Būtisks jauninājums šī gada programmā ir iespēja piesaistīt pašus Ukrainas civiliedzīvotājus aktivitāšu īstenošanā, tādējādi nodrošinot, ka mērķa grupa saņem tieši to palīdzību un iespējas, kas viņiem ir nepieciešamas. Psihoemocionālā atbalsta kursus Ukrainas civiliedzīvotājiem vadīs bēgle no Ukrainas, sertificēta ICF trenere, kas personīgi ir izjutusi kara šausmas un nepieciešamību adoptēties jaunā valstī un sabiedrībā; diskusiju "Dzīve Rīgā - sīkumi, uz kuriem jāpievērš uzmanību" un lekciju "Latviešu un ukraiņu tautu mentalitātes kopīguma saprašana - ceļš uz veiksmīgu integrāciju" vadīs ukraiņu žurnālisti, kas arī ir pārcēlušies uz Latviju pēc 2022.gada Krievijas uzsāktā kara Ukrainā", skaidro S. Putniņa.

Lai veicinātu Ukrainas civiliedzīvotāju integrāciju, to sadarbību un saliedētību ar uzņemošo sabiedrību, lai paplašinātu zināšanas par Latvijas novadiem, kultūru un tradīcijām un iepazītos ar vietējiem iedzīvotājiem, projekta dalībniekiem būs iespēja doties interaktīvās ekskursijās uz dažādām Latvijas pilsētām, apmeklēt muzeju un izstāžu ekspozīcijas.

"Radīt mājas sajūtu - ir mūsu galvenais mērķis. Neskatoties uz apkārt notiekošo, ja katrs projekta dalībnieks vismaz uz brīdi jutīsies, ka Latvija ir viņa mājas, uzskatu, ka mērķis būs sasniegts", piebilst S. Putniņa.

Visas projekta aktivitātes ir bez maksas. Par pieteikšanās termiņiem un aktivitāšu norisi iespējams uzzināt biedrības mājaslapā www.creativeideas.lv un Facebook profilā https://www.facebook.com/creativeideasLV/

Latvijas hokeja izlase šīs nedēļas beigās aizvadīs treniņus pilnā sastāvā
Latvijas vīriešu hokeja izlase pirms nākamnedēļ gaidāmā 2026. olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra treniņus pilnā sastāvā aizvadīs tikai šīs nedēļas beigās, preses konferencē norādīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.
Rīgas lidosta izstrādājusi rīcības plānu trokšņa samazināšanai

Rīgas lidosta, sadarbojoties ar pašvaldībām, valsts institūcijām, aviokompānijām un VAS "Latvijas gaisa satiksme", ir izstrādājusi rīcības plāna trokšņa samazināšanai projektu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sagatavojot rī...

Eksperts paziņo, kad vajadzētu mazināties odu uzplaiksnījumam

Līdz septembrim reģionos, kurus piemeklēja jūlija izskaņas lielās lietavas, odu, visticamāk, būs daudz vairāk nekā ierasts, bet tuvāk septembrim odu skaitam pakāpeniski vajadzētu mazināties, pauda Latvijas Nacionālā dabas muzeja vecākais entomologs Uģi...



Komentāri