lv
u5Pp3kfzZOqdntX7wu3PIF838zPVz2eVz2lSlnXF
4041840

Rīgas lidosta izstrādājusi rīcības plānu trokšņa samazināšanai

Rīgas lidosta izstrādājusi rīcības plānu trokšņa samazināšanai

Rīgas lidosta, sadarbojoties ar pašvaldībām, valsts institūcijām, aviokompānijām un VAS "Latvijas gaisa satiksme", ir izstrādājusi rīcības plāna trokšņa samazināšanai projektu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sagatavojot rīcības plānu, tika ņemti vērā trokšņa stratēģiskās kartes prezentāciju laikā saņemtie iedzīvotāju priekšlikumi.

Paredzēts turpināt veikt Rīgas lidostas sāktos operacionālos pasākumus, tai skaitā kontrolēt pārlidojumus pār apdzīvotām vietām, manevrēšanas ceļu izmantošanu nakts laikā, veicināt nepārtrauktu augstuma samazināšanu un ielidošanas procedūru izmantošanu, kas nešķērso Olaines pilsētu un Rīgas Rītabuļļu apkaimi.

Plānots arī veikt jaunus pasākumus, tai skaitā kontrolēt "Airbus A220-300" specifiskā trokšņa novēršanas gaitu, veicināt pacelšanos uz dienvidiem un ielidošanu no dienvidiem, noteikt minimālās prasības lidaparātu augstuma uzņemšanai, kas neizmanto skrejceļa galu manevrēšanas ceļus.

Tāpat plāns paredz turpināt sāktos un ieviest jaunus informatīvos, izglītojošos un izpētes pasākumus, tostarp nodrošināt pilotu un gaisa satiksmes dispečeru apmācības par lidaparātu troksni.

Rīcības plāns tiks īstenots četru gadu periodā no 2024. līdz 2028.gadam un paredz pasākumus, kas mazinās lidaparātu troksni Mārupes un Olaines novada, Rīgas un Jūrmalas valstspilsētas teritorijās.

Eksperts paziņo, kad vajadzētu mazināties odu uzplaiksnījumam

Līdz septembrim reģionos, kurus piemeklēja jūlija izskaņas lielās lietavas, odu, visticamāk, būs daudz vairāk nekā ierasts, bet tuvāk septembrim odu skaitam pakāpeniski vajadzētu mazināties, pauda Latvijas Nacionālā dabas muzeja vecākais entomologs Uģi...

Lūznavas muiža pulcēs kultūras darbiniekus no Eiropas (+VIDEO)

Kultūras mantojumu dienas norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība.

Lūznavas muiža 7.septembrī aicina uz Eiropas kultūras mantojuma dienu, kurā norisināsies divas prezentācijas un diskusijas kopā ar Lību Bērziņu, Baibu Baikovsku un Elfu par kultūras m...

LBAS: 2025.gadā minimālā alga būtu jāpaaugstina līdz 810 eiro (+VIDEO)

Neapliekamais minimums Latvijā nav mainīts jau divus gadus.

Latvija Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) ieskatā, lai panāktu atbilstošu minimālās algas līmeni, tā būtu jānosaka 50% līmenī no vidējās darba samaksas valstī. Tieši tā, atbalstot LBAS nostā...



Komentāri