lv
uUuoS6BH0tq60azGuezgAL0vCaVOtTAJ2iA91J01
4040693

Dabas muzejs piedāvā ienirt Baltijas jūras dzīlēs (+VIDEO)

Dabas muzejs piedāvā ienirt Baltijas jūras dzīlēs (+VIDEO)

pašs eksemplārs izstādē ir delfīnu dzimtas zīdītāja - afalīnas - skelets.

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā apskatāma izstāde par Baltijas jūras zemūdens ainavām un tajās sastopamo dzīvo organismu daudzveidību. Izstādi veido dziļjūras foto attēli un muzeja kolekciju priekšmeti.

Kamēr Latvijas Nacionālā dabas muzeja jūras ekspozīcija slēgta rekonstrukcijai, marīnos tematus muzejs aicina izzināt sadarbības izstādē "Ieskaties Baltijas jūrā. Fotoizstāde "Baltijas dziļjūra" un Latvijas Nacionālā dabas muzeja kolekciju priekšmeti", kas atvērta muzeja mazajā izstāžu zālē.

Fotoizstādē "Baltijas dziļjūra" apkopoti Latvijas Hidroekoloģijas institūta, zinātniskā institūta "BIOR", Dabas aizsardzības pārvaldes un Mareka Bērziņa fotoarhīvu materiāli. Tā apmeklētājiem atklāj dziļāk par 25 metriem fiksētas zemūdens ainavas un skatus, ko, iespējams, redzējuši tikai jūras pētnieki un profesionāli nirēji. Visā krāšņumā var skatīt taukzivi, jūras dzeloņgalvi, četrragu buļzivi, arī zemūdens skābekļa ražotājas sārtaļģes, Baltijas jūrā visbiežāk sastopamo medūzu ausaino aurēliju un ūdens dzidrības veicinātājus - jūraszīles un gliemenes.

Attēlos redzamos bezmugurkaulniekus, zivis, aļģes un dzīvotnes papildina Latvijas Nacionālā dabas muzeja krājuma priekšmeti. Piemēram, Atlantijas lasis, jūras dzeloņgalve, akmeņplekste, invazīvā suga Ķīnas cimdiņkrabis, aļģe pūšļu fuks, gliemenes un citi. Baltijas jūrā Latvijas piekrastē ziemojošo ūdensputnu faunu pārstāv tādi putni kā kākaulis, brūnkakla gārgale, melnā pīle un tumšā pīle, kam īpaši svarīgas dzīvotnes ir jūrā esošie, Eiropas Savienībā aizsargātie smilšu un akmeņu sēkļi, kur koncentrējas barības resursi - vēžveidīgie, gliemji, mazas zivtiņas, aļģes u.c. Īpašs eksemplārs izstādē ir delfīnu dzimtas zīdītāja - afalīnas - skelets, kas pirmoreiz būs skatāms Dabas muzeja apmeklētājiem un iegūts no 2023.gada pavasarī Latvijas piekrastē izskalotā mirušā dzīvnieka.

Līvānos uz laiku slēgta dzelzceļa pārbrauktuve, jāizmanto apbraucamais ceļš
No pirmdienas, 19. augusta, plkst. 09.00 līdz trešdienai, 21. augusta,  plkst. 20.00 Līvānos remontdarbu dēļ būs slēgta dzelzceļa pārbrauktuve uz reģionālā autoceļa Līvāni–Preiļi (P63). Apbraukšana pa Dzirnavu ielu Līvānos, autoceļš Līvāni–Steķi (V753)...
Izsludināts konkurss uz «Latvijas dzelzceļa» tehnisko projektu vadītāja amatu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsludinājis konkursu uz tehnisko projektu vadītāja amatu, liecina LDz publiskotā informācija.

Atalgojums LDz tehnisko projektu vadītājam paredzēts no 2700 līdz 3000 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikties uzņēmuma...

ES līmenī tiek uzturēts «pelēkais saraksts» ar gaisa kuģiem

Neformāli Eiropas Savienības (ES) līmenī tiek uzturēts atsevišķs "pelēkais saraksts" ar gaisa kuģiem, par kuriem ir aizdomas, ka ar tiem tiek mēģināts apiet noteiktās sankcijas, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma par San...



Komentāri