lv
cLUk1AyZKrCjqpAXMJ1bc1HV9NfYcZdYxBTecg5A
4022081

Aglonā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības

Aglonā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības

Šodien plkst.18.30 ar vesperēm sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības, liecina informācija Latvijas Romas Katoļu baznīcas mājaslapā.

Katoļu baznīcas informācijas aģentūra (KABIA) informē, ka Aglonā šodien tiks atzīmēta Svētā Meinarda, bīskapa un Latvijas otrā aizbildņa piemiņas diena.

Tāpat Aglonas bazilikas kriptā plkst.15.15 uz katehēzi aicinās Rīgas Agustākais reliģijas zinātņu institūts. Šoreiz uzmanības centrā būs saruna par laiku kā Dieva dāvanu un uzdevumu, informē aģentūrā.

Plkst.19 Vigīlijas Svēto Misi Aglonā svinēs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Savukārt plkst.22 bazilikas sakrālajā laukumā norisināsies tradicionālais Tautas krustaceļš, kuru šogad vadīs priesteri Staņislavs Prikulis un Juris Skutels.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenais dievkalpojums paredzēts 15.augustā plkst.12. To vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Svētku laikā bazilikas sakrālā laukuma labajā pusē būs izvietotas Baznīcas organizāciju un kopienu teltis, kurās būs iespēja iepazīt dažādas Baznīcas iniciatīvas, kā arī iegādāties garīga rakstura literatūru, pavadīt laiku sarunās, iesaistīties dažādās aktivitātēs, informē KABIA.

Tāpat aģentūrā informē, ka šodien un rītdien tiks norīkoti vilcienu reisi maršrutā Rīga-Aglona. No Rīgas uz Aglonu vilciens šodien aties plkst.14.18, bet no Aglonas uz Rīgu - rītdien plkst.16.31.

Līdztekus KABIA atzīmē, ka svētku norisei būs iespējams sekot līdzi arī medijos. Piemēram, radio "Marija" organizēs gan dievkalpojumu tiešraides, gan reportāžas no Aglonas.

Ūdens temperatūra peldvietās galvenokārt tuvu 20 grādiem

Daudzviet upēs un ezeros, kā arī jūrā ūdens temperatūra trešdienas rītā svārstās ap 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ūdens temperatūra jūrā visā Latvijas piekrastē atbilstoši LVĢMC datiem ir 19..20 gr...

Kā Latvijā tiek veikta zobu implantācija: apsveriet viltus ziņas (+VIDEO)

Tie ir izgatavoti no bioloģiski saderīgiem materiāliem - visbiežāk titāna, cirkonija vai šo divu komponentu sakausējuma.

Zobu implantācija mūsdienās ir nozīmīga procedūra lielākajai daļai cilvēku, kuri zaudējuši zobus. Tas palīdz atjaunot košļāšanas fun...

Latvijas Banka: Nodokļu ieņēmumu samazināšanos izraisa privātā patēriņa vājums

Patēriņa nodokļu ieņēmumi Latvijā pēdējos gados auguši pamatā uz preču un pakalpojumu cenu kāpuma rēķina, taču situācijā, kad inflācija Latvijā ir samazinājusies, bet privātais patēriņš vēl nav atguvies, patēriņa nodokļu ieņēmumi vairs nepieaug un šoga...



Komentāri