lv
nrXalQnfKcuPEfYfTgZaMgbjxzvRFDWOzoDgONFP
4018046

Lūznavas muižā Rēzeknes novadā aicina baudīt mākslu (+VIDEO)

Lūznavas muižā Rēzeknes novadā aicina baudīt mākslu (+VIDEO)

Evija Kūlmane ir ieguvusi maģistra grādu glezniecībā.

Līdz 29. septembrim Lūznavas muižā būs apskatāma mākslinieces Evijas Kūlmanes gleznu izstāde „Sapņojums”.

Izstāde “Sapņojums” būs kontrastaina noskaņu ziņā, ietvers plašu krāsu un emociju gammu, piepildīta gan ar pavasara ziedoņa laika vieglumu un priekpilnām vasaras sākuma noskaņām, gan spilgtām un ekspresīvām emocijām.

Gaisma, harmonija, prieks, cerība, kas atspoguļojas pavasara smaržu burvībā, saulrieta spilgtumā, silto vakaru mierā un sapņainās, klusās naktīs ...

Māksliniece Evija Kūlmane : “Lai gleznu izstāde “Sapņojums” iedvesmo jauniem sapņiem, ļauj dvēselei atveldzēties un sasmelties prieku, gaismu un skaistumu!

Lai šī izstāde palīdz saskatīt un novērtēt skaistumu un brīnumus katrā mirklī mums visapkārt, debesu gaismā, ūdeņu atspulgos, rītausmas burvībā, kvēlojošos saulrietos, brīnumainos ziedos, smaržās un putnu dziesmās, kas kā otas triepieni piepilda mūsu dzīves gleznu ar spilgtām un neaizmirstamām krāsām ! ”

Šis gads māksliniecei ir bijis radoši piepildīts, tapuši daudzi jauni darbi, no kuriem vairāki būs apskatāmi izstādē Lūznavas muižā.

Evijas Kūlmanes glezniecībai ir raksturīgas gan maigu, sievišķīgu pieskārienu radītas poētiskas noskaņas, gan emocionāli piesātinātas, temperamentīgu un ugunīgu triepienu caurstrāvotas tēlainas ainavas. Māksliniece Evija Kūlmane ir ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra grādu glezniecībā, Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura grādu scenogrāfijā, absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, kā arī ieguvusi foto dizaineres diplomu.

Mākslinieces Evijas Kūlmanes personālizstādes notiek regulāri dažādās Latvijas pilsētās, māksliniece piedalās arī grupu izstādēs un dažādos mākslas un kultūras projektos.

Mākslinieces darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Austrijā, Norvēģijā, ASV, Singapūrā un citviet pasaulē.

Augusta sākums Latvijā bijis nedaudz vēsāks un sausāks par normu

Mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī bija +18,0 grādi jeb divas grāda desmitdaļas zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā temperatūra bija +8,3 grādi 2.augustā Stendē, bet mak...

Augšdaugavas novadā aizturēti divi migrantu pārvadātāji

Valsts robežsardze 10.augustā Augšdaugavas novadā aizturējusi divas personas par nelegālu migrantu pārvadāšanu.

Veicot pierobežas joslas un pierobežas režīma kontroli, robežsargi Augšdaugavas novadā apturēja kādu "Opel Vectra Station Wagon" markas autom...

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.

ĀM atkārtoti atgādina Latvijas valstspiederīgajiem nedoties uz Baltkrieviju, ņemot vērā iespējamās provokācijas no varas iestāžu ...



Komentāri