lv
OEQysRlFjkIKepVe03xoEPzJDiQKsKJyZqDB41mn
4016694

Augšdaugavas novadā aizturēti divi migrantu pārvadātāji

Augšdaugavas novadā aizturēti divi migrantu pārvadātāji

Valsts robežsardze 10.augustā Augšdaugavas novadā aizturējusi divas personas par nelegālu migrantu pārvadāšanu.

Veicot pierobežas joslas un pierobežas režīma kontroli, robežsargi Augšdaugavas novadā apturēja kādu "Opel Vectra Station Wagon" markas automašīnu, kuru vadīja Lietuvas pilsonis, bet blakus pasažiera sēdeklī sēdēja Latvijas nepilsonis. Dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā atrodas septiņas aziātiskas izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Lietuvas pilsoni un Latvijas nepilsoni sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 285.1 panta trešās daļas par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, ja šāda iespēja nodrošināta vairāk nekā piecām personām.

Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem.

Trešo valstu pilsoņi "atturēti" no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas.

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.

ĀM atkārtoti atgādina Latvijas valstspiederīgajiem nedoties uz Baltkrieviju, ņemot vērā iespējamās provokācijas no varas iestāžu ...

Finanšu ministrija: šāda preču eksporta vērtība ir mazākā pēdējā gada laikā

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas preču eksporta vērtība bija par 6,0% jeb 589 miljoniem eiro mazāka nekā pērnā gada attiecīgajā periodā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati par Latvijas preču ārējo tirdzniecību šā gada jūnijā liecina, ka preču eksporta...

Daugavpils Valsts ģimnāzija aicina uz jaunā mācību gada ieskaņas un iedvesmas pasākumu

12. un 13.augustā mūžizglītības un kultūras institūts “Vitae” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Daugavpils Valsts ģimnāziju un pārmaiņu procesu izglītībā “Līderis manī” organizē 2024./2025.mācību gada ieskaņas un iedve...



Komentāri