lv
05eKXYT5VkqyQP2uOknsCKrkWACFNOfyXi69mENq
4016355

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.

ĀM atkārtoti atgādina Latvijas valstspiederīgajiem nedoties uz Baltkrieviju, ņemot vērā iespējamās provokācijas no varas iestāžu puses un grūtības tur sniegt konsulāro palīdzību.

VS.lv jau rakstīja, ka Baltkrievijā tika aizturēti četri jaunieši no Latvijas. Kā liecina sociālajos tīklos publicēts video, jaunieši devušies uz Baltkrieviju, lai apmeklētu festivālu. Pie jauniešiem mašīnā esot atrasta marihuāna un visi četri aizturēti.

Ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku pastiprināto aktivitāti Baltkrievijas teritorijā, ievērojamiem drošības riskiem un neprognozējamu drošības situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, Latvijas valstspiederīgajiem iesaka neceļot uz Baltkrieviju.

ĀM akcentē, ka ceļotāji var tikt pakļauti Baltkrievijas dienestu provokācijām un nepatiesi apsūdzēti Baltkrievijas likumu pārkāpumos un tā rezultātā arestēti. Ministrijā piebilst, ka tiesiskuma trūkuma dēļ Baltkrievijā Latvijas iespējas sniegt šādām personām palīdzību ir ļoti ierobežota.

Finanšu ministrija: šāda preču eksporta vērtība ir mazākā pēdējā gada laikā

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas preču eksporta vērtība bija par 6,0% jeb 589 miljoniem eiro mazāka nekā pērnā gada attiecīgajā periodā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati par Latvijas preču ārējo tirdzniecību šā gada jūnijā liecina, ka preču eksporta...

Daugavpils Valsts ģimnāzija aicina uz jaunā mācību gada ieskaņas un iedvesmas pasākumu

12. un 13.augustā mūžizglītības un kultūras institūts “Vitae” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Daugavpils Valsts ģimnāziju un pārmaiņu procesu izglītībā “Līderis manī” organizē 2024./2025.mācību gada ieskaņas un iedve...

Valsts prezidents rudenī sagaida enerģētikas ilgtermiņa stratēģijas projektu

Valsts prezidents pateicās atbildīgajiem dienestiem, kas strādāja pie elektroenerģijas pārrāvumu novēršanas pēc š.g. 29.jūlija vētras.

12.augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Jūrmalas rezidencē tikās ar klimata un enerģētikas ministru Kasparu Meln...



Komentāri