lv
04xicXhDdlK62FYBnOJn184lD91aU5H85Efm2XAn
3984245

Ūdens līmenis upēs pazeminās, dažviet Zemgalē - kāpj

Ūdens līmenis upēs pazeminās, dažviet Zemgalē - kāpj

Lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis krītas, bet vietām Lielupes baseinā tas paaugstinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Svētdien sākusies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās Mūsā pie Bauskas, jo Latviju sasnieguši pirms nedēļas notikušo lietavu ūdeņi no Lietuvas. Ūdens līmenis kāpj arī Lielupē pie Mežotnes.

Augsts ūdens līmenis saglabājas Svētē. Upes augštecē Lietuvā tas lēnām sāk pazemināties, pie Ūziņiem ūdens līmenis mazliet svārstās.

Tērvetē pie Bramberģes ūdens līmenis pazeminās kopš 1.augusta, kopumā tas krities par pusmetru, savukārt Bērzē pie Līvbērzes ūdens līmenis pēdējās dienās atkāpies jau par nepilniem diviem metriem.

Arī Misā pie Lielveisiem ūdens līmenis pazeminājies par vairāk nekā metru. Lēna ūdens līmeņa pazemināšanās turpinās lielā daļā Lielupes.

Kurzemes, Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmenis samazinās vai svārstās. Gaujā pie Siguldas ūdens līmenis vēl mazliet kāpj, kopš jūlija beigām tas paaugstinājies par 1,2 metriem.

Tuvākajās dienās daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, bet upēs galvenokārt turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās vai nelielas svārstības. Stiprāki nokrišņi iespējami nedēļas nogalē.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā ir +16..+22 grādi.

Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot ap 30 bruņutransportierus (+VIDEO)

Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām.

Pirmdien, 5.augustā, plkst.13 militārajā bāzē "Ādaži" notiks svinīga ceremonija par godu pirmās Latvijā ražotās "Patria" 6x6 bruņum...

Ūdens līmenis upēs pazeminās, dažviet Zemgalē – kāpj
Lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis krītas, bet vietām Lielupes baseinā tas paaugstinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.
Latvijas dominance un ranga līderu nedienas. Olimpiskajā 3x3 basketbolā jākaļ zeltu
Olimpiskais 3x3 basketbola grupas turnīrs iezīmējies ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ranga līderu nepārliecinošu sniegumu. Serbija un ASV, kuras atrodas ranga augšgalā, pēc vairākiem zaudējumiem netika pusfinālā, pierādot favorītu ievai...


Komentāri