lv
euQRLyOF5ewy5MRjs717K54oGNYfxHRnkVcVwg6J
3984244

Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot ap 30 bruņutransportierus (+VIDEO)

Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot ap 30 bruņutransportierus (+VIDEO)

Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām.

Pirmdien, 5.augustā, plkst.13 militārajā bāzē "Ādaži" notiks svinīga ceremonija par godu pirmās Latvijā ražotās "Patria" 6x6 bruņumašīnas nodošanai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Bruņumašīnu pilna cikla ražošana ir ārkārtīgi nozīmīgs solis pašmāju militārās industrijas attīstībā, jo kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas tik plaša mēroga militāro transportlīdzekļu ražošana mūsu valstī nav īstenota. Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot aptuveni trīsdesmit "Patria 6x6" bruņutransportierus, kas ir būtiski ne tikai militārās industrijas nodrošināšanai, bet arī nacionālās industrijas attīstībai un stiprināšanai.

Pēc svinīgās ceremonijas bruņumašīna pastāvīgā lietošanā tiks nodota 3. Latgales brigādes zemessargu rīcībā.

Jau ziņots, ka "Patria" 6x6 bruņumašīnu ražošana ir daļa no starpvalstu sadarbības programmas, kurai pieenojušās Somija, Zviedrija un Vācija, kā arī par dalību tajā var lemt jebkura cita sabiedrotā valsts. Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām.

Galvenā "Patria"" īpašība ir modulārā konstrukcija, kas ļauj to apgādāt ar dažādiem torņiem, ieročiem, sensoriem un sakaru iekārtām. Eksistē vairāki varianti: bruņutransportieri, kājnieku kaujas mašīnas, sakaru mašīnas, medicīniskās palīdzības mašīnas, ka arī platformas dažādiem ieročiem: ložmetējs, lielgabals, mortīra. Mašīnai ir laba aizsardzība pret mīnām, tā var izturēt līdz 10 kg TNT sprāgstvielas eksploziju. Bez tam "Patria" ir ļoti laba mobilitāte (ātruma, manevrētspējas un apkalpes ērtību kombinācija) nelīdzenā apvidū.

Dažādas bruņutransportiera versijas jau dienē Somijas, Polijas, Slovēnijas, Apvienoto Arābu Emirātu un Dienvidāfrikas bruņotajos spēkos.

Ūdens līmenis upēs pazeminās, dažviet Zemgalē – kāpj
Lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis krītas, bet vietām Lielupes baseinā tas paaugstinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.
Latvijas dominance un ranga līderu nedienas. Olimpiskajā 3x3 basketbolā jākaļ zeltu
Olimpiskais 3x3 basketbola grupas turnīrs iezīmējies ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ranga līderu nepārliecinošu sniegumu. Serbija un ASV, kuras atrodas ranga augšgalā, pēc vairākiem zaudējumiem netika pusfinālā, pierādot favorītu ievai...
Mūsu sportistiem bagātīgā sacensību dienā 3x3 basketbolisti cīnās par medaļām

Parīzes olimpisko spēļu sacensību desmitajā dienā Latvijas sportisti startēs pludmales volejbolā, 400 metru sprintā, daiļlēkšanā, konkūrā, kārtslēkšanā un 3x3 basketbolā, pēdējā no tiem latviešiem cīnoties par medaļām.

Vispirms plkst.10 pēc Latvijas lai...



Komentāri