lv
feHS3l7RepeslcS5LhpTFxGkw4B25PgFjNgDiEkR
3968313

Un patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir pieslēdzies

Un patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir pieslēdzies

Reaģējot uz informāciju par iespējamām apdrošināšanas izmaksu problēmām PTAC sazinājies ar Latvijas Apdrošinātāju asociāciju un norādīja, ka nav pieļaujams, ka tiek atteikta atlīdzības izmaksa gadījumos, kad noteikti riski un to interpretācija ir nepietiekami izskaidroti.

Saistībā ar 28. un 29.07. 2024. vētru un augstā nokrišņu līmeņa izraisītajiem nekustamā īpašuma un tiem piegulošo teritoriju bojājumiem, tai skaitā applūdušajām teritorijām, pašlaik Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (turpmāk - PTAC) ar sūdzībām nav vērsies neviens iedzīvotājs, bet ir sniegtas vairākas konsultācijas. Taču jautājumu un neskaidrību gadījumā PTAC ir gatavs sniegt informāciju un atbalstu, aicinot patērētājus zvanīt uz konsultāciju tālruni 65452554 vai rakstīt e - pastu uz adresi pasts@ptac.gov.lv. PTAC ir informējis arī Latvijas Apdrošinātāju asociāciju, norādot, ka nav pieļaujams, ka tiek atteikta atlīdzības izmaksa gadījumos, kad noteikti riski un to interpretācija ir nepietiekami izskaidroti.

Ja ir applūdusi patērētāja īpašumā esošā teritorija, kuras apdrošināšanas līgumā ir ietverts plūdu vai nokrišņu izraisītas applūšanas risks, aicinām rīkoties, sekojot šādiem norādījumiem:

1. Pārliecināties, vai apdrošināšanas līgums ietver plūdu, applūšanas risku segumu;

2. Vērsties pie apdrošinātāja rakstveidā, iesniedzot visus prasītos pierādījumus;

3. Atteikuma gadījumā, nepiekrītot apdrošinātāja viedoklim, vērsties Latvijas Apdrošinātāju asociācijas ombudā, kas ir patērētāju ārpustiesas strīdu risinātājs apdrošināšanas jomā;

4. Ja patērētājam rodas aizdomas par netaisnīgiem līguma noteikumiem vai to piemērošanu vērsties ar iesniegumu PTAC;

5. Neskaidrību un jautājumu gadījumā zvanīt uz PTAC konsultāciju tālruni 65452554 vai rakstīt uz e pasta adresi: pasts@ptac.gov.lv.

Pašlaik plūdu, kā arī nokrišņu radītu teritoriju applūšanas risku un to apdrošināšanas gadījumu iestāšanās apstākļus katrs apdrošinātājs savos līgumos definē individuāli, pēc saviem ieskatiem. Taču PTAC jau iepriekš ir uzsvēris, ka polises izvēles un iegādes brīdī ir būtiski:

- Atbilstoši informēt patērētājus par riskiem, to specifiku un izņēmuma gadījumiem.

- Veidot patērētājam skaidrākus līguma noteikumus vienkāršākā un skaidri saprotamā valodā.

- Uzlabot informācijas pasniegšanas kvalitāti, nodrošinot pārskatāmu informāciju tīmekļvietnēs.

Vairāk informācijas: https://www.ptac.gov.lv/lv/jaunums/ptac-klupsanas-akmeni-apdrosinasanas-ligumos

Aptauja:«Karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams»

15% respondentu apsver iespējas pārcelties uz dzīvi uz citu valsti, jo baidās no Krievijas draudiem Latvijai.

Trešdaļa jeb 36% Latvijas iedzīvotāju Latvijā jūtas droši, jo Latviju sargā dalība NATO aliansē, liecina SIA "Rait Custom Research Baltic" veik...

Latvijas Banka: apdrošinātājiem jāveic ātra un taisnīga atlīdzību izmaksa

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sniegto informāciju līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākumā piedzīvoto vētru un stiprajām lietusgāzēm bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu.

Ņemot vērā šīs nedēļas vētras ...

Sārts: Krievijas sāktajā karā pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu tā beigas

Pagaidām ar vārdu "miers" Krievijas pret Ukrainu sāktā kara kontekstā katrs domā kaut ko savu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Eksperts atgādināja, ka Krievija kā miera...



Komentāri