lv
dO6yxl9aEpP0AFbNgKEjkZX4vEVRl4S3NJemE39Y
3967953

Aptauja:«Karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams»

Aptauja:«Karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams»

15% respondentu apsver iespējas pārcelties uz dzīvi uz citu valsti, jo baidās no Krievijas draudiem Latvijai.

Trešdaļa jeb 36% Latvijas iedzīvotāju Latvijā jūtas droši, jo Latviju sargā dalība NATO aliansē, liecina SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja, kas tapusi pēc Valsts kancelejas pasūtījuma.

Šī gada marta aptauja uzrādīja līdzīgus rezultātus, proti, tad drošības sajūtu izjuta 35% aptaujāto.

Tāpat pētījums rāda, ka trešā daļa jeb 32% iedzīvotāju piekrīt tam, ka jūtas droši, jo Latvijai nav tieša militāra apdraudējuma. Tikpat liela daļa tā norādīja martā.

Savukārt 28% iedzīvotāju aptaujā norādījuši, ka jūtas droši, jo Latvija iegulda aizsardzībā un drošībā, turklāt tas ir statistiski būtisks pieaugums, salīdzinot ar martu, kad šādu viedokli pauda 22% aptaujāto, norāda aptaujas veicēji.

Līdztekus 19% iedzīvotāju tic Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktajam, ka Krievijai nav plānu iebrukt Latvijā, liecina aptauja.

Tomēr 19% aptaujāto piekrīt tam, ka karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams, 15% apsver iespējas pārcelties uz dzīvi uz citu valsti, jo baidās no Krievijas draudiem Latvijai, savukārt 14% iedzīvotāju piekrīt tam, ka Krievijas uzbrukums kādai no Baltijas valstīm tuvāko gadu laikā ir neizbēgams. Turklāt piekrišanā šiem apgalvojumiem nav būtisku izmaiņu kopš šī gada marta, atzīmē pētījuma veicēji.

Latvijas Banka: apdrošinātājiem jāveic ātra un taisnīga atlīdzību izmaksa

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sniegto informāciju līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākumā piedzīvoto vētru un stiprajām lietusgāzēm bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu.

Ņemot vērā šīs nedēļas vētras ...

Sārts: Krievijas sāktajā karā pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu tā beigas

Pagaidām ar vārdu "miers" Krievijas pret Ukrainu sāktā kara kontekstā katrs domā kaut ko savu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Eksperts atgādināja, ka Krievija kā miera...

Psihiatru asociācijas viceprezidents: ierīces palielina trauksmi (+VIDEO)

Ne visi pacienti ir gatavi par to runāt ar savu ģimenes ārstu vai speciālistu.

Lai gan virtuālā vide un sociālie mediji sniedz iespēju ātri komunicēt ar mums tuvāk un tālāk esošiem cilvēkiem, kā arī uzņemt milzum daudz informācijas vienlaikus, jaunie ap...



Komentāri