lv
6P6pOaPh6xpnISzhlqmqQnYBzi9AUtYOipbZLPSi
3967777

Latvijas Banka: apdrošinātājiem jāveic ātra un taisnīga atlīdzību izmaksa

Latvijas Banka: apdrošinātājiem jāveic ātra un taisnīga atlīdzību izmaksa

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sniegto informāciju līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākumā piedzīvoto vētru un stiprajām lietusgāzēm bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu.

Ņemot vērā šīs nedēļas vētras un stipro lietusgāžu radītos postījumus, Latvijas Banka ir regulārā un ciešā saziņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociāciju, lai gūtu pārliecību, ka apdrošinātāji nodrošina taisnīgu un ātru atlīdzību izmaksu cietušajiem klientiem atbilstoši individuālo līgumu nosacījumiem. Latvijas Banka nodrošina apdrošināšanas sektora uzraudzību.

Latvijas Bankas prezidenta vietniece Santa Purgaile uzsver: "Šīs nedēļas notikumi izgaismo vairākus segmenta izaicinājumus. Pirmkārt, dabas spēku radīti postījumi kļūst arvien biežāki, tāpēc šādiem riskiem nepārprotami un bez interpretācijas iespējām jāatspoguļojas arī piedāvātajos apdrošināšanas produktos. Otrkārt, iegādājoties mājokļa apdrošināšanu, klientam jāiepazīstas ar visiem līguma nosacījumiem, savukārt apdrošinātājiem skaidrojošais darbs par līguma nosacījumiem aktīvāk ir jāveic tieši līguma slēgšanas, nevis atlīdzību pieteikšanas posmā. Latvijā darbojas vairāki apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēji, kas piedāvā dažādus un individuāli pielāgotus apdrošināšanas produktus, un tiem līguma nosacījumi klientiem ir nepārprotami jāizskaidro jau līguma slēgšanas posmā, lai klienti pilnībā izprot apdrošināto risku apjomu."

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sniegto informāciju līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākumā piedzīvoto vētru un stiprajām lietusgāzēm bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu. Visvairāk pieteikumu saņemti īpašuma apdrošināšanā - gandrīz 2700 pieteikumu, kam seko sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana (KASKO) ar gandrīz 600 pieteikumiem un sējumu apdrošināšana ar apmēram 150 pieteikumiem.

Noslēdzoties aktīvajam pieteikto atlīdzību izskatīšanas posmam, Latvijas Banka tiksies ar Latvijas Apdrošinātāju asociāciju un Finanšu ministriju kā atbildīgo valsts finanšu sektora politikas veidotāju, lai vērtētu šīs nedēļas vētras un lietavu sniegtās mācības un lemtu par apdrošināšanas segmenta darbības pilnveidei nepieciešamajiem pasākumiem.

Latvijas Banka vērš uzmanību, ka, ja ir noticis apdrošināšanas gadījums un apdrošinātājs atsaka izmaksu, sākotnēji jāvēršas pie paša apdrošinātāja ar lūgumu skaidrot atteikuma iemeslus. Ja klienta ieskatā apdrošinātāja atteikums nav pamatots, klientam ir tiesības vērsties Latvijas Apdrošinātāju asociācijas ombudā, iesniedzot sūdzību, savukārt, ja ir šaubas par apdrošinātāja neatbilstošu rīcību atlīdzības regulēšanas pārvaldības procesā, jāvēršas Latvijas Bankā, sūtot iesniegumu uz adresi info@bank.lv.

Sārts: Krievijas sāktajā karā pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu tā beigas

Pagaidām ar vārdu "miers" Krievijas pret Ukrainu sāktā kara kontekstā katrs domā kaut ko savu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Eksperts atgādināja, ka Krievija kā miera...

Psihiatru asociācijas viceprezidents: ierīces palielina trauksmi (+VIDEO)

Ne visi pacienti ir gatavi par to runāt ar savu ģimenes ārstu vai speciālistu.

Lai gan virtuālā vide un sociālie mediji sniedz iespēju ātri komunicēt ar mums tuvāk un tālāk esošiem cilvēkiem, kā arī uzņemt milzum daudz informācijas vienlaikus, jaunie ap...

Latviešu grupa  «Very Cool People» izdevusi singlu «Ieelpo izelpo» (+VIDEO)

Uz grupas lielšovu jau šo sestdien tiks aicināta arī festivāla "Summer Sound" publika.

Grupa "Very Cool People" laidusi klajā jaunu singlu "Ieelpo izelpo", kam tapis arī lirikas video. Jaunais singls ir arī atgādinājums par tuvojošos grupas lielšovu fes...



Komentāri