lv
PKzoxlBLLrf0KOhcrmihZj1XnETZXWdN78unp6mg
3921226

Diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā

Diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs pieķerts par braukšanu narkotisko vielu iespaidā, informē Valsts policija.

Par braukšanu reibumā deviņi transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Rīgas reģionā, trīs Vidzemē, divi Kurzemē un pa vienam Latgalē un Zemgalē. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā autobraucējs pieķerts Kurzemē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Vienlaikus par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un braukšanu narkotisko vielu iespaidā sākti 12 kriminālprocesi. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota četros gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 245 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Vidzemē - 92, Kurzemē - 83, Latgalē - 58, Rīgas reģionā - septiņi, bet Zemgalē - pieci.

Tāpat pieci transportlīdzekļu vadītāji pieķerti par agresīvu braukšanu, tostarp trīs Kurzemē, viens Vidzemē un viens Zemgalē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 450 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Vidzemē fiksēti 139 administratīvie pārkāpumi, bet Kurzemē - 114.

Jau vēstīts, ka 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

47% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu

Latvijā 46,9% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu ceļu satiksmes negadījumu, informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) pārstāvji, balstoties uz biroja apkopoto statistiku par 574 076 fiziskām personām.

Savuk...

Latvijas četru lielāko banku klientiem pirmajā pusgadā izkrāpti 9,5 miljoni eiro
Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos sešos mēnešos izkrāpti 9,5 miljoni eiro, kas ir par 86% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, liecina Finanšu nozares asociācijas publiskotie dati. Šogad konstatēti 4795 ...
Novērsti vilcienu kustību ietekmējošie bojājumi elektroenerģijas padevē

Novērsti bojājumi elektroenerģijas padevē, kas svētdienas rītā ietekmēja vilcienu kustību Krustpils līnijā, norādīts VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) tvitera kontā.

Elektroenerģijas padeves pārrāvuma dēļ svētdienas rītā traucēta vilcienu kustība Krustpils...



Komentāri