lv
vhTNYES3p8yNnonzPqhLiaLZ5GxKCvv6c8XGQ2lA
3921225

47% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu

47% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu

Latvijā 46,9% autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu ceļu satiksmes negadījumu, informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) pārstāvji, balstoties uz biroja apkopoto statistiku par 574 076 fiziskām personām.

Savukārt 35,3% autoīpašnieku 20 gadu laikā izraisījuši negadījumu vienu reizi, 11,5% - divas, 3,9% - trīs, 1,4% - četras, bet 0,4% autoīpašnieku ir bijusi atbildīgi par vairāk nekā piecu negadījumu izraisīšanu.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins norāda, ka lielākā daļa autoīpašnieku ir salīdzinoši apzinīgi vadītāji, un to apdrošināšanas vēsture ir laba vai pat izcila.

"Tajā pašā laikā tie autovadītāji, kuru apdrošināšanas vēsturē ir lielāks skaits izraisīto negadījumu skaits, parasti grēko arī ar dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas apdrošinātāju vērtējumā padara tos par augstākas riska klases klientiem," skaidro Abāšins.

LTAB atgādina, ka šī gada 1.augustā beigs darboties esošā "Bonus-malus" sistēma, transformējot to uz centralizētu apdrošināšanas vēstures datu sniegšanas servisu bez sarežģītiem algoritmiem un formulām, kas padarīja līdzšinējo sistēmu grūti uztveramu.

Personas apdrošināšanas vēsturē tiks apkopoti dati kopš 2004.gada 1.maija, kamēr "Bonus-malus" sistēma apkopoja datus par pēdējiem 11 gadiem. Tāpat apdrošināšanas dati automātiski atjaunosies katru dienu nevis 15.septembra naktī kā esošajā sistēmā.

Latvijas četru lielāko banku klientiem pirmajā pusgadā izkrāpti 9,5 miljoni eiro
Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos sešos mēnešos izkrāpti 9,5 miljoni eiro, kas ir par 86% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, liecina Finanšu nozares asociācijas publiskotie dati. Šogad konstatēti 4795 ...
Novērsti vilcienu kustību ietekmējošie bojājumi elektroenerģijas padevē

Novērsti bojājumi elektroenerģijas padevē, kas svētdienas rītā ietekmēja vilcienu kustību Krustpils līnijā, norādīts VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) tvitera kontā.

Elektroenerģijas padeves pārrāvuma dēļ svētdienas rītā traucēta vilcienu kustība Krustpils...

Katrs ceturtais skolēns vismaz reizi dienā ēd saldumus

Vidēji katrs ceturtais skolēns vismaz reizi dienā ēd saldumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra publicētā Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījuma rezultāti.

Saldumu ēšanas īpatsvars Latvijā ir augstāks meitenēm, bet, salīdzinot vecum...



Komentāri