lv
8uDvY63SHqunnFt2tn8eRqL2XhKBLDNGmrGEntDr
3864227

Partiju reitingā līderos izvirzās JV, trijniekā iekļūst LPV

Partiju reitingā līderos izvirzās JV, trijniekā iekļūst LPV

Jaunākajā partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderpozīciju ieņēmusi partija "Jaunā vienotība" (JV), tai seko Nacionālā apvienība (NA), bet trešajā vietā iekļuvusi partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Maijā SKDS aptauju par Saeimas vēlēšanām neveica, tāpēc salīdzināt var tikai ar aprīļa reitingiem.

Uz jautājumu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju jūs balsotu, jūnija sākumā 10,9% aptaujāto atbildēja, ka balsotu par JV. Kopš aprīļa tās reitings kāpis par 3,7 procentpunktiem.

Tālāk seko pēdējos mēnešus JV apsteigusī NA, kuru jūnijā atbalstīja 9,9%, bet pirmo trijnieku noslēdz LPV ar 7,3% atbalstu.

Par "Progresīvajiem" (P) jūnijā bija gatavi balsot 6,7%, par "Saskaņu" - 6,1%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 5,3%, un kopš aprīļa ZZS piedzīvojusi reitingu kritumu par 2,3 procentpunktiem.

Tai seko "Apvienotais saraksts" (AS) ar 5,1% atbalstu, "Stabilitātei!" - 4,1% un "Latvijas attīstībai" - 2,4%. Tālāk seko "Suverēnā vara", Jaunā konservatīvā partija (JKP), kustība "Par", "PamatsLV", "Platforma21" un citas.

Ja Saeimas vēlēšanās nobalsotu tā, kā solījuši aptaujā, tad aprēķinot, vērā ņemot arī to, cik apņēmības pilni katras partijas atbalstītāji ir doties uz vēlēšanām, parlamentā iekļūtu JV, NA, LPV, P, "Saskaņa", AS, ZZS un "Stabilitātei!"

Aptauja notika no 8. līdz 18.jūnijam, un tajā piedalījās 1818 pilsoņi.

Latvijas basketbolisti iekļūst olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā.

Latvija bija pārāka ar 72:59 (23:19, 15:16, 15:15, 19:9).

Spēli ar diviem precīziem soda metieniem sāka Artūrs...

Tenisiste Ostapenko krāj uzvaras, sasniedz Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko sestdien Vimbldonas čempionātā uzvarēja trešās kārtas spēlē un pārliecinoši iekļuva sezonas priekšpēdējā "Grand Slam" turnīrā astotdaļfinālā. 
Uz skatuves Liepājā atcerēsies Kurzemes hercogisti (+VIDEO)

Šī būs izrāde par mīlestību un cerību.

Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni un nosaka gaisotni visā Eiropā. Lielākā daļa Eiropas valstu ir parādā mazajai Kurzemei. Hercoga Jēkaba sapņi sniedzas daudz tālāk p...



Komentāri