lv
9ZTUPOkhwCutrNnF7ZmiExfUSFuanDPkN2v1rohN
3863923

Latvijas basketbolisti iekļūst olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā

Latvijas basketbolisti iekļūst olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā.

Latvija bija pārāka ar 72:59 (23:19, 15:16, 15:15, 19:9).

Spēli ar diviem precīziem soda metieniem sāka Artūrs Žagars, bet pēc Fabjēna Atebas tālmetiena Kamerūna ieguva pārsvaru ar 7:4.

Ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem Latvija pēc Rolanda Šmita divpunktu metiena panāca vadību ar 11:7 un saglabāja vadību līdz ceturtdaļas beigām, divreiz panākot septiņu punktu pārsvaru.

Ceturtdaļu mijā kamerūnieši guva astoņus punktus pēc kārtas, pēc trim precīziem soda metieniem atgūstot vadību - 24:23.

Rihards Lomažs ar tālmetienu vadību atguva (26:24), vēlāk Latvijai panākot un noturot dažu punktu pārsvaru, pārtraukumā dodoties pēc precīza Lomaža divpunktu metiena puslaika pēdējā sekundē - 38:35.

Lomažs Latvijas izlases labā puslaikā guva 11 punktus, bet Kamerūnai desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas bija sakrājis Viljamss Narass.

23.minūtē rezultātu ar vienu precīzu soda metienu no diviem izlīdzināja Džordans Bajē - 40:40, bet nākamos astoņus punktus guva mājinieki, pa tālmetienam realizējot Dāvim Bertānam un Marekam Mejerim - 48:40.

Kamerūnieši pietuvojās rezultātā līdz diviem punktiem, taču trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā latvieši atbildēja ar desmit pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc diviem precīziem Artūra Strautiņa soda metieniem panākot 62:50.

Kamerūnieši deldēja rezultāta starpību, pietuvojoties līdz 59:65 pēc Braisa Ejagas-Bidiasa divpunktu metiena, taču nākamos piecus punktus ar soda metieniem guva latvieši, nepilnu minūti līdz spēles beigām pēc diviem precīziem Lomaža soda metieniem panākot 70:59.

Latvijas basketbolisti turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Gruziju (83:55), bet otrajā mačā ar 80:89 piekāpās Filipīnām. Neskatoties uz zaudējumu otrajā spēlē, Latvija apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, jo bija iekrājusi labāko zaudēto un gūto punktu starpību (+19).

Savukārt Kamerūna ar 66:70 zaudēja Melnkalnei un ar 77:74 pārspēja Brazīliju, grupā ierindojoties otrajā vietā.
Latvija un Kamerūna līdz šim savā starpā nebija tikušās.

Jau ziņots ka otrā pusfinālā Brazīlija ar 71:60 pieveica Filipīnas.

Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Latvijas izlases sastāvs Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas U-BT, Rumānija), Dāvis Bertāns (Šarlotas "Hornets", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Jānis Timma, Jānis Strēlnieks (abi - Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Rolands Šmits (Stambulas "Anadolu Efes", Turcija), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija), Artūrs Žagars (Viļņas "Wolves", Lietuva).

Tenisiste Ostapenko krāj uzvaras, sasniedz Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko sestdien Vimbldonas čempionātā uzvarēja trešās kārtas spēlē un pārliecinoši iekļuva sezonas priekšpēdējā "Grand Slam" turnīrā astotdaļfinālā. 
Uz skatuves Liepājā atcerēsies Kurzemes hercogisti (+VIDEO)

Šī būs izrāde par mīlestību un cerību.

Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni un nosaka gaisotni visā Eiropā. Lielākā daļa Eiropas valstu ir parādā mazajai Kurzemei. Hercoga Jēkaba sapņi sniedzas daudz tālāk p...

Mīti un patiesība par zivju eļļu: kā  tas var garšot (+VIDEO)

Aptuveni 90% cilvēku Latvijā šādu noderīgu vielu nelieto regulāri.

Daudzi cilvēki uzskata, ka imunitāte ir jāstiprina tikai aukstajā gada laikā, bet vasarā organisms tiek galā pats – mēs ēdam vairāk salātu, dārzeņu un ogu. Tomēr omega-3 taukskābes, ar k...



Komentāri