lv
XhghEzQrb0MzQoTVRTLFtmmlAiwc0umL9wqFUqsH
3863161

Uz skatuves Liepājā atcerēsies Kurzemes hercogisti (+VIDEO)

Uz skatuves Liepājā atcerēsies Kurzemes hercogisti (+VIDEO)

Šī būs izrāde par mīlestību un cerību.

Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni un nosaka gaisotni visā Eiropā. Lielākā daļa Eiropas valstu ir parādā mazajai Kurzemei. Hercoga Jēkaba sapņi sniedzas daudz tālāk par Eiropu. “Man jāiegūst pasaule!”, un 80 ģimenes tiek nosūtītas pāri Atlantijas okeānam uz Tobāgo!

Tas ir stāsts par lieliem, skaistiem sapņiem, kuri diemžēl mēdz arī nepiepildīties, bet bez kuriem nevar dzīvot. Par cerībām un vilšanos, par mīlestību un nāvi, visbeidzot par kādu ārkārtīgi nozīmīgu lappusi Latvijas vēsturē.

21.jūlijā plkst.20 Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” būs iespēja noskatīties skatītāju mīlestību iemantojušās traģikomiskās dziesmuspēles “Tobāgo!” atjaunoto iestudējumu, turklāt – ar atjaunotu aktieru sastāvu.

Lomās: Andrejs Vītols, kuģu būvētājs no Ventspils – Mārcis Maņjakovs; Ieva Pakalniņa, Andreja Līgava – Aija Dzērve; Sīmanis Zaķītis, buru audējs no Piltenes – Varis Vētra; Līna Zaķītis, viņa sieva – Katrīne Pasternaka vai Daiga Gaismiņa; Lulla Zaķītis, viņu meita – Dita Lūriņa; Ģierts Kore, zvanu kalējs no Puzes – Artis Robežnieks; Amālija Kore, viņa sieva – Indra Briķe vai Akvelīna Līvmane; Vilis Olektiņš, zemnieks no Popes – Juris Kalniņš; Grieta Olektiņa, viņa sieva – Olga Dreģe; Kornēlijs Hansens, holandiešu jūrnieks – Edgars Pujāts; Lilija, krogusmeita, Hansena mīļotā – Madara Botmane; Akeravana, avaraki indiāņu karalis un Piektdienis – Rūdolfs Cīrulis; Robinsons Krūzo – Juris Strenga. Atjaunojuma režisors – Juris Kalniņš.

Mīti un patiesība par zivju eļļu: kā  tas var garšot (+VIDEO)

Aptuveni 90% cilvēku Latvijā šādu noderīgu vielu nelieto regulāri.

Daudzi cilvēki uzskata, ka imunitāte ir jāstiprina tikai aukstajā gada laikā, bet vasarā organisms tiek galā pats – mēs ēdam vairāk salātu, dārzeņu un ogu. Tomēr omega-3 taukskābes, ar k...

Zemnieku saeima: Uz lauka audzēto aveņu raža šogad varētu būt mazāka nekā pērn

Uz lauka audzēto aveņu raža šogad varētu būt mazāka nekā pērn, ņemot vērā ziemas kailsalā un pavasara salnās avenājiem nodarītos bojājumus, prognozē biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš pauž, ka uz lauka avenāji cietuši ...

SM izstrādājusi Latvijas aviācijas nozares prioritātes līdz 2050.gadam

Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi konceptuālo ziņojumu par Latvijas aviācijas nozares ilgtermiņa stratēģiskajām prioritātēm līdz 2050.gadam, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

SM norāda, ka konceptuālā ziņojuma ietvaru veido aviācijas nozare...



Komentāri