lv
ml23o5ye1yHDjGHppjqgfPY7Z25lyBP7nc0EZ0Z7
3861789

Mēneša laikā Daugavpilī sāks augt industriālais parks (+VIDEO)

Mēneša laikā Daugavpilī sāks augt industriālais parks (+VIDEO)

Projekta īstenošana ļaus Latgalei piesaistīt jaunas tehnoloģijas.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība realizē jauna un Latgalē vienīgā industriālā parka būvniecības projektu, kura rezultātā tiks izveidots viens no Latvijā lielākajiem modernajiem industriālajiem parkiem, kas orientēts uz viedo tehnoloģiju attīstību. Šim projektam (ALTOP) Atveseļošanas fonds piešķīris 17 125 169,70 eiro (bez PVN) finansējumu.
Būvniecība sāksies mēneša laikā, tās termiņš ir 16 mēneši, respektīvi – visi darbi jāpabeidz līdz 2025. gada beigām.

Veiksmīgi noslēgušās arī iepirkumu procedūras būvdarbiem un būvuzraudzībai. Iepirkumu uzraudzības birojs ir veicis iepirkuma procedūras norises pirmspārbaudi un nav konstatējis iepirkuma procedūras pārkāpumus, par ko ir sniedzis pozitīvo atzinumu.

2023. gada decembrī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pieņēma lēmumu par Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma piešķiršanu Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai projekta “Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveide” realizācijai. Industriālais parks tiks būvēts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā – Augšdaugavas novada Locikos, sadarbojoties ar Augšdaugavas novada pašvaldību. Projektā paredzēta ražošanas ēkas izbūve, piegulošās teritorijas labiekārtošana, inženierkomunikāciju izbūve, kā arī ceļu “Lociki–Lidlauks” un “Lidostas iela” pārbūve.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš ziņo: “Šodien tika pieņemts galīgais un pilsētas attīstībai nozīmīgs lēmums, lai attīstītu mūsu pilsētu un radītu jaunas darba vietas, veicinot jaunas investīcijas reģionā. Īpaši svarīgs šis brīdis ir pilsētai, kad tiek likti pamati jauna industriāla parka būvniecībai kādreizējās pamestās lidostas teritorijā. Mēs esam apņēmības un ambīciju pilni attīstīt šo vietu, veidojot jaunas darba vietas pierobežā, būvējot mūsu pilsētas nākotni.”

Jaunā Daugavpils lidlauka un piegulošās teritorijas attīstības koncepcija paredz veidot ALTOP industriālo parku, kurā ietverts Viedo tehnoloģiju parks, Zinātnes parks un Daugavpils lidosta ar aviācijas centru. Viedo tehnoloģiju parku paredzēts izvietot aptuveni 50 ha platībā. Tajā plānots izbūvēt industriālās ražošanas ēkas un A klases loģistikas noliktavas. Zinātnes parkam paredzēti apmēram 3 ha no kopējās platības, ziņo vietne daugavpils.lv.

Atbilstoši TEP iecerēm, Zinātniskajā parkā paredzēts izvietot Biznesa inkubatoru, Mūžizglītības centru un Eksperimentālās laboratorijas, kur sadarbībā ar Latvijas augstākās izglītības iestādēm tiktu veikts pētnieciskais darbs, nodrošinātas izglītības un profesionālās prakses iespējas. Lielākā teritorijas daļa – 175 ha platībā paredzēta Daugavpils lidostai ar aviācijas centru, izbūvējot tiem nepieciešamo infrastruktūru.

Stratēģiskā tilta būvniecību Kundziņsalā Briškens veiks līdz 2026. gadam (VIDEO)

Ja nav tranzīta, pamatojums ir militārais transports.

Šis dokuments īpaši paredz: "Rīgas valstspilsētas pašvaldībai pieņemt lēmumu par projekta “Satiksmes pārvads no Tvaika ielas uz Kundziņsalu” īstenošanu 82 667 195,00 euro apmērā, ievērojot valsts bud...

ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

Latvija ir ieinteresēta konstruktīvā Ķīnas iesaistē Krievijas kara Ukrainā risināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Darba vizītē piektdien Latviju apmeklēja Ķīnas valdības īpašais pārstāvis Eiropas jautājumos Vu Hunbo. Vizītes laikā ...

Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Briselē notikušajā Eiropas Reģionu komitejas sēdē Latvijas delegācijas loceklis, Rīgas domes deputāts Dainis Turlais vienbal...



Komentāri