lv
yGRAUxa80fJZ4R6YmCn1NNrdz4CqA0VDo8kIuxRH
3861788

Stratēģiskā tilta būvniecību Kundziņsalā Briškens veiks līdz 2026. gadam (VIDEO)

Stratēģiskā tilta būvniecību Kundziņsalā Briškens veiks līdz 2026. gadam (VIDEO)

Ja nav tranzīta, pamatojums ir militārais transports.

Šis dokuments īpaši paredz: "Rīgas valstspilsētas pašvaldībai pieņemt lēmumu par projekta “Satiksmes pārvads no Tvaika ielas uz Kundziņsalu” īstenošanu 82 667 195,00 euro apmērā, ievērojot valsts budžeta finansējumu 23 000 000,00 euro apmērā un valsts budžeta aizņēmumu 59 667 195,00 euro apmērā".

Kā pamatojumu būvniecībai ministrs saskata:

"Viena no Eiropas Savienības prioritātēm ir militārās mobilitātes tīkla stiprināšana, ieguldot būtiskus līdzekļus militārās mobilitātes ceļu infrastruktūras projektu īstenošanā. Infrastruktūra, kas nodrošina ātru un drošu loģistiku Rīgas ostā ir vitāli nepieciešama arī Latvijas un sabiedroto militārās mobilitātes nodrošināšanai un valsts aizsardzības funkcijas stiprināšanai. Brīvostas pārvalde šobrīd realizē CEF (Eiropas infrastruktūras savienošanas instruments) līdzfinansētu militārās mobilitātes uzlabošanas projektu “Duālas izmantošanas transporta infrastruktūras kapacitātes palielināšana, veicot auto/dzelzceļa un piestātnes infrastruktūras modernizāciju”, kā ietvaros 2023.gadā pabeigusi dzelzceļa tilta Kundziņsalas dienvidu daļā pārbūvi, autoceļa Kundziņsalā pārbūvi, un šobrīd veic piestātņu pārbūvi un savienojošā ceļa Kundziņsalā izbūvi.

Nākotnē paredzēts Kundziņsalā izbūvēto infrastruktūru savienot ar satiksmes pārvadu no Tvaika ielas uz Kundziņsalu, nodrošinot savienojumu ar Ādažu militāro bāzi un pilsētas centru ar mērķi stiprināt Rīgas ostas komerciālo konkurētspēju, vienlaikus uzlabojot Latvijas un sabiedroto militāro mobilitāti. Līdz ar to, līdz Kundziņsalas satiksmes pārvada izbūvei, dzelzceļa tilts ir vienīgais savienojošais posms militārā transporta satiksmei uz/no Kundziņsalas kravu termināļiem. Vēršam uzmanību, ka neizbūvējot Kundziņsalas satiksmes pārvadu, tiks būtiski iedragāta Latvijas un sabiedroto militārā mobilitāte".

2023.gada 6.jūnijā Brīvostas pārvalde noslēdza būvniecības līgumu ar SIA “APEX BUILDING”. Būvniecības līguma ietvaros būvdarbus bija plānots veikt līdz 2023.gada beigām. Ņemot vērā būvdarbu veicēja ierosināto tiesiskās aizsardzības procesu un klimatiskos apstākļus, kuru dēļ nebija iespējams veikt būvdarbus atbilstoši būvdarbu tehnoloģijai, būvniecības līguma izpildes termiņš tika pagarināts un būvdarbu izpilde tika turpināta no Brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļiem.

Šobrīd būvdarbu veicējam ir uzsākta maksātnespējas procedūra, kuras ietvaros 2024.gada 18.aprīlī maksātnespējas procesa administratore izdeva paziņojumu par projekta ietvaros noslēgtā līguma ar SIA “APEX BUILDING” līguma izpildes turpināšanu, tādējādi šobrīd būvniecības līguma realizācija tiek turpināta un plānots, ka 2024.gadā būvniecības darbi tiks pabeigti.

Taču dokumentā minēts plāns darbu vēlākai pabeigšanai - līdz 2026. gadam.

ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

Latvija ir ieinteresēta konstruktīvā Ķīnas iesaistē Krievijas kara Ukrainā risināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Darba vizītē piektdien Latviju apmeklēja Ķīnas valdības īpašais pārstāvis Eiropas jautājumos Vu Hunbo. Vizītes laikā ...

Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Briselē notikušajā Eiropas Reģionu komitejas sēdē Latvijas delegācijas loceklis, Rīgas domes deputāts Dainis Turlais vienbal...

Jūlijā atļauts peldēties visās oficiālajās peldvietās

Jūlijā peldūdens kvalitāte oficiālajās peldvietām atbilst prasībām un peldēties ir atļautas visās 58 peldvietās, tostarp arī Lubānas ezera peldvietā, Gaigalavas pagastā, kur zilaļģu savairošanās vairs nav novērota, aģentūru LETA informēja Veselības ins...



Komentāri